Ти не си идеален, но аз те обичам: Голямата тайна за любовта

Ти не си идеален но аз те обичам
Любов и партньорство

Ти не си идеален, но аз те обичам: Голямата тайна за любовта

 Когато опознаете някого и този човек се окаже много важен за вас, подсъзнателно се опитвате да привлечете вниманието и да му покажете най-добрата си страна. И само нея.

Голямата тайна за любовта

Но има една голяма тайна за любовта, която трябва да имаме предвид и тя е, че преди да можете да се влюбите в някого, трябва първо да можете да обичате себе си. Защо това е важно?

Защото в противен случай вашият партньор просто ще се страхува, че няма да можете да го приемете такъв, какъвто е, заедно с недостатъците му.

Защото всеки от нас знае, че хората не са перфектни. И истинската любов е тази, при която обичаме някого не само заради неговите положителни черти, а и заради недостатъците му.

Спомнете си как се държите с всички приятели или роднини, пред които се чувствате напълно свободни  – вие сте естествени и те ви обичат такава, каквато сте.

Когато се сближите с новия си партньор, кажете му сами за вашите недостатъци, обсъдете ги заедно и тогава няма от какво да се страхувате.

Опитайте се да намерите компромис и се съсредоточете върху нещата, на които и двамата се радвате.

Не отстъпвайте пред страха да запазите в тайна нещата, с които не се гордеете. Защото, ако вие, уплашени, че партньорът ви няма да ви хареса заради тях, никога няма да разберете, че всичко може да бъде различно.

Опитайте се да трансформирате недостатъците си в предимства, извлечете от тях нещо положително.

Обичайте себе си такива, каквито сте си и оставете партньора ви да ви опознае.

И може би ще се окаже, че вашите недостатъци са точно онези предимства, които той е търсил в някого толкова дълго време!

По материали на чуждия печат

Tagged , , , , , ,
на горе