Как лесно да се отървем от бръчките
Здраве и красота

Как лесно да се отървем от бръчките

Бръчките могат да се появят естествено като част от остаряването. Но някои практики, като например използването на слънцезащитен крем, могат да помогнат за забавяне на признаците на стареене.

Бръчките, известни също като ритиди, са гънки в кожата ви. С напредване на възрастта кожата ви произвежда по-малко от протеините колаген и еластин. Това прави кожата ви по-тънка и по-малко устойчива на увреждане. Излагането на околната среда, дехидратацията и токсините могат да направят лицето ви по-вероятно да развие ясно изразени бръчки. Бръчките са естествена част от остаряването и няма причина да се страхувате да ги получите. Но ако искате да забавите признаците на стареене по лицето си, има естествени начини да го направите.

Как лесно да се отървем от бръчките

Рецепта за крем против бръчки с шипково масло

Направете си този домашен крем против бръчки и вижте резултатите само след 3 дни (РЕЦЕПТАТА)

Искате ли да подобрите здравето и тонуса си без лекарства? Вижте как

Как лесно да се отървем от бръчките

Мийте лицето си редовно

бръчките по лицето
как лесно да се отървем от бръчките

Отделянето на тези допълнителни три до пет минути, за да измиете лицето си през нощта, никога не е загуба на време. Когато оставите грима върху лицето си през нощта, кожата ви абсорбира по-голямата част от него. Тъй като повечето козметични продукти съдържат агресивни химикали, това допринася за оксидативния стрес, пред който е изправена кожата ви. Ето защо отделянето на допълнителни три до пет минути за измиване на лицето ви през нощта никога не е загуба на време. Избягвайте енергичното търкане на лицето си. Използвайте кърпичка на водна основа, за да почистите лицето си, преди да заспите, и завършете измиването с малко студена вода, напръскана върху кожата ви. Така ще се отървете бързо от бръчките.

Избягвайте ултравиолетовата светлина

Ултравиолетовата светлина е основната причина за бръчките по лицето, шията, ръцете и ръцете ви. И докато ултравиолетовата светлина не може да бъде напълно избегната, има стъпки, които можете да предприемете, за да намалите степента на излагане, което получавате.

Изберете лосион за тен без слънце при дълги слънчеви бани в пясъка и носете шапка, която предпазва лицето ви от слънцето по време на дълги периоди на открито. Когато е възможно, носете по-дълги панталони и ризи с дълги ръкави, когато сте на открито. Все още ще поемете малко слънчева светлина, но няма да допринесете за бръчките по кожата си.

Спрете пушенето

бръчките по лицето
как лесно да се отървем от бръчките

Пушенето е вредно за вашето здраве по много причини, но много хора не знаят, че то може да състари лицето ви преждевременно и да се сблъскате с бръчките. Едно завладяващо проучване сравнява лицата на 79 двойки еднояйчни близнаци, в които единият е имал навик да пуши, а другият не.

Фрапантните разлики във възрастта им показаха, че пушенето наистина влияе на състоянието на кожата на лицето ви. Дори да сте наоколо с пасивно пушене, може да увеличи риска от много видове рак и други заболявания и може да нарани и кожата ви.

Използвайте кокосово масло

бръчките по лицето
как лесно да се отървем от бръчките

Кокосовото масло е естествен емолиент. Това означава, че когато го нанесете върху кожата си, той запълва празнините в епидермиса и прави кожата ви гладка. Показването на любовта към кожата ви с кокосовото масло не само я прави по-гладка, но и помага на кожата да задържи влагата, което прави лицето ви да изглежда по-пълно. Като допълнителен бонус, кокосовото масло е проучено доверен източник и е установено, че е ефективно лечение за суха кожа и премахване на бръчките.

Увеличете своя бета каротин

Има продължаващ медицински дебат за това как и защо бета каротините блокират слънчевата ултравиолетова светлина от увреждане на кожата и очите ви. Бета каротинът и ретинолът (витамин А) често са съставки в козметичните кремове против бръчките, които се предлагат на пазара. Но не е нужно да купувате продукт, за да получите достъп до бета каротин; можете просто да вземете добавка с бета каротин и да видите ползите върху кожата си. Само 30 милиграма на ден бета каротин, приеман през устата, може да предотврати и поправи фотостареенето (известно още като бръчки).

Опитайте чай от листа от маточина

бръчките по лицето
как лесно да се отървем от бръчките

Една от по-новите холистични стратегии, които се появяват за борба с бръчките, е чаят от листа от маточина. Проучване, което сравнява малка извадка от хора, пиещи чай от листа от маточина, с друга група, пиеща плацебо от чай от ечемични листа, доведе изследователите до заключението, че екстрактът от листа от маточина прави кожата по-еластична и коригира увреждането на тъканите.

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

Tagged , , ,
на горе