Синдромът на „успокояването“ или как да избегнем напълняването, когато сме във връзка

Да избегнем напълняването
Любов и партньорство Психология

Синдромът на „успокояването“ или как да избегнем напълняването, когато сме във връзка

Свидетели сме на безброй истории „как от стройно момиче тя се превърна в пълничка след брака“ почти всеки ден. Това е един от най-лошите кошмари за всяка жена, но мнозина все още попадат в него, губейки лекотата на ходене и любимия си размер дрехи. Как да избегнем напълняването, когато сме във връзка и от какви навици е по-добре да се откажем – прочетете в нашия материал.

Струва си да се отбележи, че сега не говорим за характеристиките на тялото и наднорменото тегло след раждането на дете. Говорим за факта, че в отношенията мнозина се отпускат и започват да поглъщат повече от нужното количество храна.

Когато една връзка едва започва, ние се опитваме да не ядем нишестени храни и тичаме до фитнеса, за да се поберем в нова рокля. Но се случва нещо странно и не съвсем приятно, когато отношенията станат позната част от живота, а на пръста се появява пръстен.

5 лесни начина да спазвате всяка диета

Обуй проклетите шорти!

Целулитът е породен от хормонални смущения

Как една жена може да се предпази от напълняването, когато е в сериозна връзка 

В отношенията ние толкова свикваме да сме около другия човек, че комбинираме нашите модели на сън и хранене. Последното, между другото, е много опасно, тъй като мъжете ядат доста често и много. И ние, отивайки да си побъбрим с него в кухнята, неволно посягаме към сандвич, кюфте и парче шоколадова торта.

Освен това мъжете могат спокойно да вечерят не само след шест, но и след десет вечерта. И жените, като за компания, често се присъединяват към тях. Така че не само забравяме за инструкцията „вечеряй като просяк“, но и ядем преди лягане, без да даваме време на стомаха да смели получената храна.

Когато в живота на една жена се появи мъж, тя започва да прекарва повече време в кухнята, подобрявайки кулинарните си умения. И в същото време опитва резултатите от работата си, като често яде много повече месо и брашно, отколкото трябва и неусетно напълняването е факт.

Бързата храна, купена по пътя , чипсът и пуканките са най-големите врагове на фигурата, които е невероятно трудно да откажете, когато си прекарвате добре.
Бирата често върви добре с чипс и ако с най-добрия си приятел можете да си го позволите само веднъж на няколко месеца, то с мъжа си можете да пиете бира и всеки ден.

Напълняването е свързано и с обездвижване

Когато все още бяхте „пресни“ гаджета излизахте често – ходехте на разходка, да покарате кънки и куп други дейности, свързани с движение. Но ето ви – вече улегнала двойка и почти всяка вечер завършва пред телевизора с купа пуканки, след обилна вечеря. Няма защо да се чудите на напълняването си.

Има само един изход от тази ситуация – трябва да седнете и да напишете на лист всичко, което сте яли през изминалата седмица. Зачеркнете всички нездравословни и висококалорични храни и след това добавете повече плодове и зеленчуци към вашата диета. Включете поне три пъти в седмицата спорт.

Нека не забравяме, че връзките са много релаксиращи, но всички искаме да сме красиви и привлекателни. Следователно прекарването на времето заедно може да бъде разнообразено , като през уикендите отидете заедно на фитнес или джогинг, което ще бъде чудесна алтернатива на вечерното похапване на бисквитки. Все пак 90-те години с култа към телевизорите отдавна минаха, сега е модерно да си здрав и атлетичен, а сериалите могат да почакат.

Много дами, които са в постоянна връзка или са омъжени, оправдават обездвижването и напълняването си с повечето ангажименти около дома и семейството си – каквото и да си говорим, колкото и партньорът да се включва в домашните дела – чистенето, готвенето и подреждането си остават предимно „женска територия“. Но, повярвайте, никой няма да пострада, нито пък къщата ще се срине, защото във вторник вечер сте отишла на пилатес и не сте успяла да сготвите и изчистите. Има безброй варианти за бърза вечеря, а мъжът ви би могъл да пусне прахосмукачката. Въпросът е в това да търсите варианти, а не оправдания.

И на финала – вашият мъж със сигурност ви обича не само заради външния вид и формата на дупето ви, но напълняването неизменно нанася щети на вашето собствено здраве и самочувствие, така, че да си наложите някои ограничения в храненето и да спортувате редовно, за да избегнете натрупването на излишни килограми, е форма на обич към самата вас. А жената, която се грижи и обича себе си излъчва положителни вибрации и виталност.

Изненадващо откритие! Напълняването при 40-50 – годишните не е от възрастта

Откажи цигарите, без да качиш и грам. Виж как!

Фурмите: Ползи за здравето и отслабването

Tagged , ,
на горе