Защо кучетата ядат трева - Щастливите жени - HappyWoman.bg

Защо кучетата ядат трева

Защо кучетата ядат трева
Домашни любимци

Защо кучетата ядат трева

Често кучетата ядат много неща, за които дори не подозирате. Вероятно обаче ви е направило впечатление, как понякога вашият четириног приятел дъвче трева. Ако това се случва често, вероятно се чувствате загрижени и се чудите защо го прави. Опитахме се да разгледаме някои от обясненията за това поведение, за да ви дадем по-добра представа защо вашето куче си хапва трева.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Ето и някои чести причини, поради които се смята, че кучетата ядат трева:

Те се чувстват зле или са яли нещо вредно.

В тези случаи кучетата ядат трева, за да изчистят организма си. Повечето кучета, които го правят, не показват никакви симптоми на неразположение преди или след ядене на трева. За мнозина това просто е част от ежедневието им и не е доказана връзка с лошо здраве. Със сигурност е вярно, че кучетата ядат трева понякога, защото се чувстват болни. В тези случаи те са склонни да поглъщат трева възможно най-бързо, без да отделят време да я дъвчат. Смята се, че по-дългите парчета трева могат да стимулират рефлекса им и да раздразнят стомашната лигавица, за да предизвикат повръщане. Ако обаче вашето куче многократно яде трева и повръща, или ако изглежда неразположено, незабавно потърсете ветеринарен съвет.

Те имат дефицит на хранителни вещества.

В действителност няма доказателства за това твърдение, но често също е смятано за причина, че кучетата ядат трева. То по-скоро може да важи за уличните животни, тъй като останалите обикновено се хранят редовно с приготвена от търговската мрежа пълноценна храна. В нея би трябвало да се съдържат всички хранителни вещества, от които се нуждаят, в точните количества.

Кучетата са всеядни, така че се нуждаят от фибри в диетата си.

Точно както хората, кучетата се нуждаят от фибри в диетата си, за да помогнат на храносмилателната им система да функционира ефективно. Здравословната всеядна диета изисква растителни храни, както и месо. Така че яденето на трева може да бъде начинът на вашето куче да добави груба храна към диетата си.

Кучетата ядат трева, защото харесват вкуса й.

Това може да е така, особено със свежа пролетна или лятна трева. Те може просто да я ядат, защото харесват вкуса и текстурата, точно както ние обичаме да ядем салата. Странно, но се случва.

Имат паразити.

Разбира се, кучетата, които редовно ядат трева, са изложени на по-голям риск да хванат червеи, дори и да не са ги имали в началото. Поради тази причина е добра идея кучето ви да се обезпаразитява редовно, ако яде трева и да не му позволявате да хапва всичко зелено, което види. Ако все пак имате съмнения, потърсете ветеринарен лекар.

Те са отегчени или тревожни.

Понякога кучетата ядат трева, когато него не са спокойни. Това се превръща в навик, както като на човек, който гризе ноктите си. Затова е добра идея да се уверите, че вашето куче има много разнообразни игри, с които да се занимава. Вземете му играчки, въжета и различни неща, които да го забавляват.

През повечето време яденето на трева не е повод за безпокойство, но трябва да сте сигурни, че не е пръскана с вредни пестициди. Ако навикът обаче е прекомерен, вашето куче изглежда неразположено само по себе си или многократно яде трева и повръща, потърсете съвет от вашия ветеринарен лекар.

Зодиите, които предпочитат да прекарват време с животните вместо с хората

Как да създадете уютен кът за вашите домашни любимци

Зодиите, които обичат животните повече от всичко

Най-подходящите домашни любимци за всяка зодия (първа част)

Най-подходящите домашни любимци за всяка зодия (втора част)

Ползите да играете с кучето си

Как да направите престоя в банята по-лесен за кучето ви

Как да разберем дали кучето има кърлежи

Кучето лае по телевизора – причини и решение

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
0 Shares
Tagged , , , ,
на горе
Happy Woman Бюлетин
Вашият хороскоп, най новото от Happy Woman и актуални статии всяка седмица