Какво да правите, ако винаги се карате за едно и също с партньора

Какво да правите, ако винаги се карате за едно и също с партньора
Любов и партньорство

Какво да правите, ако винаги се карате за едно и също с партньора

Нормално е да се карате с половинката си за различни неща. Връзката не може да бъде изпълнена само с хубави емоции. Няма как да не се случи да бъдете на различни мнение за някои неща. Малко са нещата в живота, които са по-неприятни от това да водиш един и същ разговор отново и отново, особено когато този разговор има склонност да се разгорещява и да завършва със спор. Това е като дежа вю.

Знаете точно какво ще се случи, когато разговорът започне, но нямате представа защо се случва, откъде изобщо е възникнал, защо го преживявате повторно и защо след толкова време продължавате да се карате по тази тема.

Какво да правите, ако винаги се карате за едно и също с партньора

infomax-logo-50-15-HW Иво Сиромахов: Ето ги законите на плажа

infomax-logo-50-15-HW Кошмар! Изкуственият интелект вече може да чете мислите на човека

Да се карате за едно и също нещо отново и отново може да бъде особено вредно в романтичните отношения.

Това може да доведе до безпокойство във връзката, обида, проблеми в общуването, допълнителни конфликти и дори разбито сърце. Но какво можете да направите, когато ви се струва, че споровете нямат край? Ако човек каже, че е преживявал това един или два пъти, ще е меко казано. Така че, ако и вие си мислите какво да направите, предлагаме някои стъпки, които можете да предприемете, за да преминете от другата страна на вечния спор, от който сякаш не можете да избягате.

Първо ще разгледаме какво трябва да направите, за да стигнете до дъното на същите тези караници, които продължават да се появяват между вас и партньора ви, и как можете да ги спрете и да продължите напред. Независимо дали това означава да работите за решаване на проблема или да продължите напред от връзката си като цяло.

се карате

Ето какво да направите, ако винаги се карате за едно и също нещо:

Направете крачка назад

Знаете ли изразът „Нищо хубаво не се случва след полунощ“? Е, нищо добро не се случва и в разгара на спора. Когато се стигне до вашата привидно безкрайна кавга, направете крачка назад от нея, вместо да се вглъбявате в „победата“. Това не означава, че трябва физически да си тръгнете, без да кажете нищо – макар че ако имате нужда да си отдъхнете, трябва да съобщите на партньора си, че бихте имали нужда от известно време, за да съберете мислите си, а не да продължите да се карате.

Тъй като сте преживявали същата кавга милион пъти, вероятно имате добра представа накъде отива тя, така че вместо да се включвате в нея, изберете да се справите по различен начин. Може би кажете, че не искате да се карате, а желаете да изгладите мнението си по този въпрос. Подхождането към караниците във връзката със спокойни подкани за разрешаване на конфликти вместо с повече масло за огъня може да ви помогне да проведете рационален и ефективен разговор, който да доведе до по-добро разбиране един на друг.

се карате

Стигнете до първопричината

Време е да бъдете честни един с друг, да спрете да се кривите или да заобикаляте на пръсти чувствата на другия и да стигнете до същината на проблема. Сега е моментът да разкажете истински за чувствата и разочарованията си, защото ако не можете да бъдете честни с партньора си, какво изобщо правите?

Започнете с тези въпроси: Откъде идва това? Защо се карате? От колко време продължава това? Защо не сте в състояние да се погледнете в очите? Как можем да разберем по-добре гледната точка на другия? Има ли някакъв начин да продължим напред след това?

Възможно е да нямате всички отговори наведнъж и това е нормално. Това, което има значение сега, е да започнете да разчиствате пластовете на проблема, за да можете да го разрешите из основи, а не да продължавате да се карате. Например, ако в отношенията ви има караници заради липса на комуникация или липса на отговор на текстови съобщения достатъчно бързо, а истинският проблем е липсата на доверие, трябва да работите върху това защо изобщо има липса на доверие.

се карате

Разберете как да продължите напред

Има две неща, които можете да направите, след като и двамата сте разбрали основната причина да се карате. И макар че може да ви е малко трудно да го чуете, това са вашите възможности – да направите промени или да скъсате.

Очевидно това зависи единствено от сериозността на проблема, но трябва да решите дали проблемът си струва да бъде решен и ако да, как. Ако продължите да се карате, без да търсите решение на проблема, ще сте в омагьосан кръг, а оттам трудно можете да се измъкнете.

Вижте още:

Как да си върнеш бившия – този път завинаги

И мъжете са способни на чувства и емоции! И те имат нужда от любов и подкрепа

„Ти си единствената на този свят за мен“- думите, които всяка жена мечтае да чуе

Истински проблем е, когато мъжът не докосва жената до себе си – интимността е важна

„Не те обичам вече!“ – Най-страшните думи за всяка жена

Новото модерно: Защо зрелите жени харесват млади момчета

ТОП 5 имена, чиито носители привличат късмет

Как да определите кой сте били в минал живот по дата на раждане

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе