Как да си върнеш бившия – този път завинаги
Любов и партньорство

Как да си върнеш бившия – този път завинаги

 

 

   Връзката понякога може да приключи неочаквано. Когато нещата между двама ви не вървят добре, карате се, отчуждени сте, то тогава може би е време за раздяла. Но дали това е най-доброто за вас? Много връзки приключват без дори да са започнали. И жените тежко изживяват раздялата. Но ако съжаляваш за случилото се и искаш да върнеш половинката си обратно в живота ти, това е напълно възможно. Но преди жената да предприеме тази стъпка, тя трябва добре са осмисли какво всъщност ще направи. Затова, когато искаш да си спечелиш бившия отново са необходими време и търпение, с които да се въоръжиш.

Това, че връзката ви е приключила, не означава, че не се обичате. Понякога нещата не са толкова лесни и обстоятелствата принуждават на двама души да сложат край на връзката си.

Представяме ви съвети от  терапевтите Джухи Пандей (консултации за запознанства, предбрачни отношения и раздяла) и Гопа Хан (семейната терапия и психичното здраве).

 

Не се свързвайте с бившия си известно време

Когато се разделите с него, първото нещо, което искате да направите е да му пишете съобщение или да му се обадите. Но колкото и да ви е трудно в началото, дистанцирайте се от него. По този начин и двамата ще имате достатъчно време да осмислите случилото се и да предприемете правилните стъпки без повече грешки.

Дайте оценка на отношенията ви

Дистанцията не е чак толкова лоша, а напротив – тя понякога е много полезна. Погледнете на връзката си отстрани. Оценете я. Бяхте ли щастлива? Чувствахте ли се обичана? Здрава ли беше вашата връзка? Обичахте ли се? Ако се съберете отново бихте ли могли да преодолеете различията помежду

ви? Вашият бивш партньор дали би искал същото? Бъдете честна спрямо себе си. Не се самозалъгвайте. Няма нужда от още болка.

Работете върху себе си

Преди да направите каквото и да е, за да си върнете бившия, поработете и малко върху себе си. Помислете къде сгрешихте, какво във вашият характер пречи на връзката ви и се опитайте да отстраните всичко онова, което проваля вашите отношения. Подобрете собственото си „Аз“. И когато успеете да възобновите отново връзката ви, не повтаряйте старите грешки.

Имайте самочувствие

Според терапевтите, ниското самочувствие на жената може да повлияе неблагоприятно на връзката. В повечето случаи, когато мъжът е този, който скъса с жената, то нейното самочувствие се срива. Но това не трябва да е така. Припомнете си всички положителна качества, които притежавате и бъдете по-уверена. Започнете да спортувате, да правите неща, които ви доставят удоволствие. Грижете се за себе си и се обичайте.

Фокусирайте се върху други неща

Колкото и да е трудно, това ще ви помогне да се успокоите и да разберете какво наистина искате.

Работете върху външния си вид

Когато са във връзка, повечето жени забравят да полагат грижи за себе си. Независимо от обстоятелствата, трябва да обръщате внимание на това как изглеждате. И на това как се чувствате. Промяната е хубава, само когато е отвътре навън. Още повече, когато вече сте се разделили с вашия партньор. Нека види колко много сте променена, не само външно, но и като личност и да съжали какво е изпуснал. А знае ли човек – това може да го накара да иска да сте отново заедно?!

Ако искате да спечелите бившия си отново, трябва да знаете, че не става нито бързо, нито лесно. Но ако успеете и този човек остава завинаги до вас, то със сигурност усилията ви няма да са били напразно. Не отлагайте повече. Рискувайте. Животът е твърде кратък, за да чакаш правилния момент.

 

 

 

 

 

 

Tagged , , , , , , ,
на горе