
Торта Червено кадифе
Приготвяне
50 минути
Готвене
40 минути
Общо
90 минути
Порции
12 порции
Торта Червено кадифе е изключителен десерт, популярен в целия свят. Тортата е нежна и великолепна като принцеса. Тя е очарователна, елегантна и много вкусна. Рецептата изглежда трудна, но ако усвоите стъпките, ще я приготвяте с радост за близките. За приготвянето не се изискват специални сладкарски умения, но в резултат ще имате една внушителна, великолепна, царска торта с червен цвят!
Нейният ярък цвят идеално контрастира с белия крем и завладяващ вкус!
Опитайте този вдъхновяващ десерт Торта Червено кадифе и няма да сгрешите!
Необходими продукти
За блатовете
2½ чаши брашно
2 яйца
1½ чаена чаша олио
2 чаши захар
2 с.л. какао
1 ч.л. сол
1 ч.л. сода
1 с.л. бял оцет
1 ч.л. ванилов екстракт
3 с.л. течна червена сладкарска боя
½ чаена чаша кисело мляко и ½ чаена чаша прясно мляко
За крема
125 г масло
400 г заквасена сметана
450 г крема сирене
1 чаша пудра захар
½ ч. лъжичка ванилов екстракт
Начин на приготвяне
Ето как да приготвите Торта Червено кадифе в няколко стъпки:
Стъпка 1
Блатовете
Пресейте брашното, содата, какаото, солта и разбъркайте сухата смес добре. Оставете настрани.

Смесете сухите продукти
Сложете краве масло и захар в купа, смесете в миксер на средна скорост, като разбъркате добре до гладка смес.

Смесете масло и захар
Добавете яйцата едно по едно и разбъркайте с миксер, а след тях добавете олиото и пак разбийте до хомогенност. Сложете оцет и млякото и разбъркайте, докато се разтворят напълно.

Добавете яйцата

Разбъркайте до хомогенна смес
Добавете постепенно сухите съставки към сместа : сол, сода, брашно и какао и разбъркайте след всяко добавяне.

Добавете сухата смес
Накрая сложете ванилов екстракт и сладкарската червена боя.

Добавете черена сладкарска боя
Вземете 20 см тавичка и я постелете с хартия за печене. Използвайте тавичка с дъно, което се сваля, за да извадите по-лесно десерта.
Разделете червеното тесто на две части и изсипете едната част в предварително подготвената тавичка. Ако имате 2 тавички, ще може да изпечете блатовете по-бързо и едновременно.

Изсипете червеното тесто в тавичка
Печете блатовете в предварително загрята фурна на 175 C за 25-30 минути.
Като извадите блатовете от фурната ги оставете да си починат за 15 минути. Обърнете ги върху решетка, за да бъдат напълно изстинали преди да ги намажете с крема.

Стъпка 2
Крем
Всички продукти за крема трябва да имат стайна температура. Извадете продуктите от хладилника 1 час преди да започнете да приготвяте тортата. Маслото и крем сиренето ще се смесят по-добре на стайна темепература.
Разбийте маслото, крема сирене и пудрата захар с миксер до гладкост.

В друг съд разбийте сметана до твърди връхчета. Когато сместа е готова, смесете двата крема и разбъркайте до гладка и хомогенна смес.


Стъпка 3
Сглобяване на Торта Червено кадифе
Отрежете горната част на блатовете.

Натрошете трохи от остатъците при изрязването на блатовете.

Намажете блатовете с крема. Декорирайте с цветни трохи или със свежи плодове.



Торта Червено кадифе е готова!

Добър апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Ябълков сладкиш с аромат на ванилия
Кухненска везна – използване и предимства
Най-ново

Величествена Сряда: Златен Дъжд на Щастие и Огромен Късмет от 3.12.2025 за 7 зодии
Tagged астрологична прогноза за късмет, астрологично щастие и късмет за конкретни зодии, дневен хороскоп 3.12.2025, енергии на деня 3.12.2025, зодии с щастие и успех, кои зодии имат късмет днес, късметче за 3.12.2025, позитивна енергия за зодиите, прогноза за късмет астрология, силен късмет за зодиите, хороскоп за 3.12.2025

























