
Тиквени палачинки
Приготвяне
10 минути
Готвене
30 минути
Общо
30-40 минути
Порции
10-12 порции
Тиквените палачинки са идеални за закуска с ароматния вкус и пухкавата си текстура са чудесен избор през есента и зимата.
Необходими продукти
- 1 ч.ч. настъргана тиква
- 1 и 1/2 чаша брашно
- 2 с.л. захар
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1/2 ч.л. сол
- 1 ч.л. канела
- 1/2 ч.л. орехи
- 1 яйце
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 300 мл. прясно мляко
- масло за намасляване на тигана
- мед или кленов сироп
- сметана (по избор)
- орехи (по избор)
Начин на приготвяне
Вижте как да приготвите тази ароматна и уникално вкусна закуска – Тиквени палачинки:

В голяма купа смесете брашното, захарта, бакпулвера, солта, канелата и натрошените на ситно орехи. В друга купа смесете яйцето, ваниловия екстракт, настърганата тиква и млякото.
Направете кладенче в средата на сухите съставки и налейте течните съставки. Разбъркайте добре, докато се получи гладка смес.

В тиган на средно висока температура добавете малко масло и налейте от сместа, за да създадете палачинка. Гответе от двете страни, докато станат златисти и пухкави (по около 2-3 минути от всяка страна).


Сервирайте тиквените палачинки топли, поляти с мед или кленов сироп. Можете също да ги сервирате със сметана и наситнени орехи за още вкус и текстура.

Вижте още интересни рецепти при нас:
Как да си приготвим салата-предястие в едно?
Пухкави Кифли с пълнеж от Тиква: истинско удоволствие за сетивата
Къдрав тиквеник: невероятно хрупкав, наслада за сетивата
Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините
Най-ново




























