Тиквените палачинки са идеални за закуска с ароматния вкус и пухкавата си текстура са чудесен избор през есента и зимата.
Необходими продукти
1 ч.ч. настъргана тиква
1 и 1/2 чаша брашно
2 с.л. захар
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. канела
1/2 ч.л. орехи
1 яйце
1 ч.л. ванилов екстракт
300 мл. прясно мляко
масло за намасляване на тигана
мед или кленов сироп
сметана (по избор)
орехи (по избор)
Начин на приготвяне
Вижте как да приготвите тази ароматна и уникално вкусна закуска – Тиквени палачинки:
В голяма купа смесете брашното, захарта, бакпулвера, солта, канелата и натрошените на ситно орехи. В друга купа смесете яйцето, ваниловия екстракт, настърганата тиква и млякото.
Направете кладенче в средата на сухите съставки и налейте течните съставки. Разбъркайте добре, докато се получи гладка смес.
В тиган на средно висока температура добавете малко масло и налейте от сместа, за да създадете палачинка. Гответе от двете страни, докато станат златисти и пухкави (по около 2-3 минути от всяка страна).
Сервирайте тиквените палачинки топли, поляти с мед или кленов сироп. Можете също да ги сервирате със сметана и наситнени орехи за още вкус и текстура.