10 минути
30 минути
30-40 минути
10-12 порции
Тиквените палачинки са идеални за закуска с ароматния вкус и пухкавата си текстура са чудесен избор през есента и зимата.
В голяма купа смесете брашното, захарта, бакпулвера, солта, канелата и натрошените на ситно орехи. В друга купа смесете яйцето, ваниловия екстракт, настърганата тиква и млякото.
Направете кладенче в средата на сухите съставки и налейте течните съставки. Разбъркайте добре, докато се получи гладка смес.
В тиган на средно висока температура добавете малко масло и налейте от сместа, за да създадете палачинка. Гответе от двете страни, докато станат златисти и пухкави (по около 2-3 минути от всяка страна).
Сервирайте тиквените палачинки топли, поляти с мед или кленов сироп. Можете също да ги сервирате със сметана и наситнени орехи за още вкус и текстура.
Вижте още интересни рецепти при нас:
Как да си приготвим салата-предястие в едно?
Пухкави Кифли с пълнеж от Тиква: истинско удоволствие за сетивата
Къдрав тиквеник: невероятно хрупкав, наслада за сетивата
Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините