15 минути
45 минути
60 минути
6 порции
Есента е идеалният сезон за приготвяне на вкусен сладкиш със сливи. Този сладкиш е един от десертите, които не могат да бъдат забравени, след като сте опитали поне веднъж
Сливи – 600гр
Брашно – 270гр
захар – 180 g
Кисело мляко- 150 гр
Масло – 150 гр
яйца – 3 бр.
Бакпулвер – 1 пак.
Ванилова захар – 1 пак
Сол – 1 щипка
Първо оставете маслото на стайна температура, като предварително сте го нарязали на парчета.
Посолете и разбийте с миксер на ниска скорост.
След това добавете захарта и продължете да разбивате до гладкост.
Сега добавете едно по едно яйце и също разбийте добре.
След като добавите последното яйце, увеличете скоростта и разбийте до пълното разтваряне на захарта.
След това добавете киселото мляко и разбъркайте с миксер до гладкост.
Сега добавете бакпулвера към брашното в отделна купа.
Разбъркайте внимателно с шпатула и пресейте към останалите съставки.
Със шпатура объркайте тестото старателно.
Сега нарежете измитите сливи на филийки.
След това вземаме форма за печене, като предварително сте постлали дъното й с хартия за печене.
Намажете стените на формата с парче масло.
Сложете тестото във формата и заравнете повърхността с лъжица или шпатула. Тестото не трябва да стига до горната част на стените.
Сега подредете резените сливи отгоре, като ги потапяте в тестото около половината. Подреждаме филийките в кръг.
Загрейте фурната на 180°C.
След това изпечете сладкиш със сливи за 45 минути.
Проверете готовността на сладкиша с дървена клечка.
След това оставете сладкиша да изстине, нарежете го на парчета и сервирайте вкусния десерт на масата!
Добър апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Вкусен сладкиш с извара без брашно
Лесен и бърз сладкиш от моркови
Сладкиш „Фалшива баклава“ – приготвя се лесно, а вкуса му е феноменален