Домашни маски срещу уморени очи и тъмни кръгове
Здраве и красота

Домашни маски срещу уморени очи и тъмни кръгове

В днешно време технологиите изглежда са надвили човека и повече хора страдат от уморени очи. Всяка задача, която изпълняваме, е технологично базирана. В процеса на опростяване и усложняване на живота ни, ние сме се направили податливи на много здравословни проблеми, без дори да го осъзнаваме. Едно от тях е увреждане на очите. Постоянното излагане на компютърни екрани, мобилни телефони и телевизия допринася за замъглено зрение, умора на очите и различни други проблеми. Други причини за увреждане на очите включват тежко пиене и тютюнопушене.

Това, което мнозина не знаят, е, че алкохолът отслабва очните мускули и може да причини трайно замъглено зрение. Пушенето, от друга страна, може да доведе до синдром на сухото око и катаракта.

Някои проблеми с очите, свързани с красотата, включват тъмни кръгове, подпухналост и подуване около очите, които често се наблюдават дори при ученици. Тъмните кръгове са трудни за премахване и те карат човек да изглежда уморен, стресиран и стар. Може да бъде причинено от излагане на слънце, стрес, стареене, липса на сън, алергии и дори генетични предразположения.

Тъмните кръгове и торбичките под очите могат наистина да попречат на вашата увереност. Освен адекватна почивка и грижа за очите ви, също е важно да правите ежедневни упражнения, тъй като те помагат за увеличаване на снабдяването на зрителните нерви с кислород и намаляват натиска върху очите. Ето няколко естествени домашни средства, които могат да ви помогнат очите ти са малко облекчени.

7 начина да запазите косата здрава и бляскава

Тенденции при грима, които ще са хит тази зима

infomax-logo-50-15-HW Кой е най-здравословният шоколад и защо?

Домашни маски срещу уморени очи

1. Кокосова маска за очи

Кокосовото масло е най-ефективното и полезно, когато става въпрос за премахване на тъмните кръгове или тежките торбички около очите. Просто масажирайте няколко капки от него под очите, за да се отървете от тъмните кръгове. Може да се наложи да правите това всеки ден, за да постигнете по-бързи резултати и да се отървете от вашите уморени очи.

2. Бадемова маска за очи

Бадемовото масло действа като хидратант за кожата. Помага за избледняване на тъмните кръгове и минимизиране на появата на бръчки тип пачи крак. Комбинация от бадемово масло заедно с мед, прилагана всяка вечер, може да предотврати тъмните кръгове и да премахне вашите уморени очи.

3. Маска за очи с розова вода

уморени очи
Домашни маски срещу уморени очи

Това работи най-добре за уморени очи. Памучен тампон, напоен с чиста розова вода, когато се постави върху очите за период от 15 минути, предизвиква успокояващ ефект и отпуска очите. Може също да намали подпухналостта на очите.

4. Маска за очи с мляко и сода за хляб

Млякото може да се окаже благодат за уморени очи. За да го приготвите, смесете 4 супени лъжици прясно пълномаслено мляко и 2 супени лъжици сода за хляб. Разбъркайте добре, за да постигнете гладка смес и кремообразна консистенция. Поставете в хладилника и нанесете охладената маска около очите. Оставете да престои 20-25 минути и отмийте със студена вода. Очите ви ще се почувстват съживени и здрави за нула време.

5. Чаени торбички като маски за очи

уморени очи
Домашни маски срещу уморени очи снимка: pinterest

Чаените торбички като зелен чай, черен чай и различни други билкови чайове са чудесно средство за тъмни и уморени очи. Поставете няколко използвани пакетчета чай в хладилника за 5 до 10 минути. След това навлажнете торбичките чай върху очите си за 10-15 минути. Това е едно от най-добрите домашни средства за премахване на подуването и тъмнината около очите ви.

6. Краставична маска за очи

уморени очи
Домашни маски срещу уморени очи снимка: pinterest

Това е най-често използваната успокояваща маска за уморени очи. Краставицата е добре известна със своето успокояващо и релаксиращо действие. Честото прилагане на тази маска ще направи очите ви да изглеждат напълно енергизирани и свежи. Настържете краставицата и я оставете да се охлади в хладилника за половин час, след което я разпределете равномерно около очите. След 30 минути се отмива със студена вода.

7. Ананасова маска

уморени очи
Домашни маски срещу уморени очи

Друго ефективно домашно лекарство за торбички под очите и тъмни кръгове може да се приготви с помощта на естествени съставки за грижа за кожата като куркума на прах и сок от ананас. Смесете тези съставки и нанесете маската за 30 минути под очите всеки ден в продължение на две седмици. Това е проста маска за уморени очи, но с много полезни резултати.

Tagged , , ,
на горе