Скариди с нежни млади тиквички – хармония на вкус и доброта, от време на време поглезете себе си и близките си с такава салата! Тази салата се приготвя много бързо и лесно, но се изяжда още по-бързо.
Тиквичките (най-добре млади тиквички,кито нямат много семена) нарязваме на филийки с дебелина 3-4 мм. Посоляваме и оставяме за 15 минути.
Салата с рукола, скариди и тиквички – стъпка 1
Отцедете течността от тиквичките. Оваляйте тиквичките в брашно и ги запържете в тиган с незалепващо покритие, с добавка на капка растително масло, от 2 страни до златисто кафяво.
Салата с рукола, скариди и тиквички – стъпка 2
Не пресушавайте тиквичките, те трябва да останат меки. Извадете пържените тиквички върху салфетка, охладете.
Салата с рукола, скариди и тиквички – стъпка 3
Почистете скилидката чесън, нарежете. Изплакнете копъра, подсушете и нарежете на ситно. Обелете скаридите, отстранете червата покрай опашката. Разтопете маслото и запържете скаридите от двете страни, похлупени, за 7-8 минути на среден огън. Когато ги обърнете на 2-та страна, добавете копър, щипка сол и чесън в тигана. Полейте запържените скариди с лимонов сок.
Салата с рукола, скариди и тиквички – стъпка 4
Изплакнете листата на рукола и оставете да се отцедят от водата. Изпечете и нарежете ядките. За дресинг за салата комбинирайте 15% маслена заквасена сметана с горчица. В чинии подредете листата рукола, пържените тиквички, скаридите и поръсете салатата с ядки. При сервиране залейте салатата с дресинг.
Вижте други интересни рецепти при нас:
Свежа салата от пиле и майонеза
Лятна салата от мариновани зеленчуци – божествено вкусна
Необичайна, но много вкусна салата „Мъжки каприз“. Приготвя се бързо, изяжда се веднага
Кошмар! Изкуственият интелект вече може да чете мислите на човека