Скъпа, когато сутрин никой не те буди и вечер никой не те чака – самота или свобода е това?

Скъпа, когато сутрин никой не те буди и вечер никой не те чака – самота или свобода е това?
Психология

Скъпа, когато сутрин никой не те буди и вечер никой не те чака – самота или свобода е това?

Щастлива ли си, че си сама, но въпреки това понякога се чувстваш самотна? Да бъдеш необвързана има своите плюсове и минуси. Много от нас необвързаните наистина се радват на свободата и независимостта си. Но това не означава, че не усещаме от време на време да се прокрадва малко самота. Самота, която ни кара да се замислим наистина ли имаме нужда само и единствено от себе си? И кога ще настъпи и нашия момент на щастие? Кога най-после ще ни открие любовта? Онази споделена и красива любов.

Ето някои от причините ако сте щастливо необвързани, но понякога се чувствате самотни

Да се чувстваме самотни понякога е напълно човешко и нормално

На пръв поглед това не звучи доста успокояващо или като отговор, който търсим и искаме да чуем. Но всъщност признаването, че до известна степен самотата е универсално състояние, което всички ще изпитваме понякога, може да предложи комфорт. На всички нас често ни се случва да се чувстваме така от време на време, дори и на тези, които са във връзка и имат човек до себе си.

Самотата е част от възходите и паденията на живота и човешкия опит. И е напълно нормално да се чувстваме самотни. Човек е устроен така, че да иска да сподели живота си с някого.

Обществото крещи, че има нещо нередно в теб

Общественото мнение е това, което може да те убие, но само и единствено ако му позволиш. Излишно е да казваме колко безпощадни могат да бъдат хората понякога и дори без да го осъзнават. И така ако допуснем те могат да ни внушат, че самотните жени са по-малко стойностни от останалите. Сякаш има нещо нередно в тях.

Но всъщност това да имаш партньор със сигурност не гарантира, че никога няма да се чувстваш самотна. Дори отношенията ви могат да се усложнят, когато се почувстваш така и си във връзка.

Защото хората са създадени да бъдат социални същества

По същество в основата си ние сме твърдо свързани.

И това желание за споделеност и за връзка е толкова силно, че самотата е истинска болка. От еволюционна гледна точка страхът от изоставяне е истинска заплаха за човешкото оцеляване. Заложено е у жената да иска да има партньор и да създаде семейство. И точно заради това, нежния пол изживява по-трудно раздялата и самотата.

 Защото чувстваш, че нещо все още липсва в живота ти

Както вече споменах, обществото предполага, че отговорите на това, което ни липсва, се крият в друг човек, но това не е вярно. Но поради това не можете да не се чудите дали друг човек ще запълни празнотата. Можем автоматично да се запитаме дали партньорът би ни накарал да се почувстваме по-добре, например, когато се чувстваме самотни. Но това е индивидуално при всеки.

Защото на някакво ниво се тревожиш, че нещо не е наред с теб

В основата си самотата е много повече от това да си сам. Всъщност става дума за това да се чувстваш разбран, свързан и наистина видян от другите. И когато дълго време си сама и нямаш никого до себе си, тогава започваш да се замисляш какво не е наред с теб. Дали не харесват външния ти вид, поведението ти и т.н. И това често води до жестоки съмнения у самите нас, както и до понижаване на самочувствието.

Вижте още⤵️

11 ясни знака, че човека до теб те обича истински

10 сигурни знака, че той иска нещо сериозно 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , ,
на горе