Струва ли си да промените външния си вид в името на мъж

Струва ли си да промените външния си вид в името на мъж
Любов и партньорство Психология

Струва ли си да промените външния си вид в името на мъж

„Мъжът се опитва да поправи и подобри жената само ако не я обича, не й се възхищава и не е доволен от връзката“, предупреждава ни психологът Олга Юрковска

 

Не е тайна, че само любимият човек може наистина да нарани. Обидните думи на колега или приятели могат лесно да бъдат игнорирани, без да им се придава никакво значение. Но какво да направите, ако вашият любим изведнъж започне да търси недостатъци във вас с такъв ентусиазъм, сякаш се явява на изпит за титлата „трол от 80-то ниво“, от което зависи бъдещата му кариера? Как да отговорим на предложението да извършим пълна „промяна“ на външния вид и да станем въплъщение на мечтите му?

 

Не бързайте да отидете на консултация с пластичен хирург и да обсъдите с него предимствата на различните видове импланти.

 

Нека се опитаме да разберем какво движи мъжете, които убеждават жена си да си направи мамопластика.

 

 

Жената като „аксесоар“

 

Много мъже се опитват да се справят със съмнението в себе си, ставайки собственици на най-модерните и сложни устройства. И не става дума само за десетия iPhone – техните спътници често са със статус „аксесоар“.  Да има секси красавица до себе си, това означава, че е победител в номинацията „О, Боже, какъв мъж“.

 

„Ако увереността и чувството за пълнота на мъжа зависят от „външни фактори“, ако за него е важно какво казват другите, той започва да се опитва да преправи една жена“, коментира семеен психолог Светлана Бояринова . А колежката й Анета Орлова обяснява какво ще плати съпругата за опита на мъжа си да се наложи за нейна сметка.

 

„Зависимите жени, които са свикнали да се приспособяват и на всяка цена да поддържат отношения, независимо от тяхното качество, попадат в капана на домашен Пигмалион, „преоформяйки се“, за да угодят на мъжа. С годините те светят все по-малко с вътрешна светлина. И колкото и операции да са били направени, ако една жена не приеме себе си, тя губи магнетизма си “, предупреждава експертът.

 

Освен това Орлова е сигурна, че „прекомерната фиксация върху собствения външен вид е признак на тийнейджърска криза, а за 35-годишен човек е признак на инфантилност“.

 

„Такива жени трябва да пораснат психологически и да станат независими, като обръщат внимание на добродетелите, които не се губят с годините, а стават все по-ценни“, съветва психологът.

 

 Защо пластмасата не ни отървава от комплексите и не помага за уреждането на личния живот?

 

„Мъжът се опитва да поправи и подобри жената само ако не я обича, не й се възхищава и не е доволен от връзката“, предупреждава ни психологът Олга Юрковска .

 

„Няма значение от коя част от тялото е недоволен съпругът или гаджето ви, посланието му се дешифрира в съзнанието ви по следния начин: „Не те обичам, не те искам такава, каквато си! При теб нещо не е наред, значи е и при мен“.

 

„Ако една жена физически се е променила много от началото на връзката и думите на мъжа не са безпочвени, тогава темата трябва да се обсъди. Помолете за помощ, може би обяснете защо това се е случило, намерете компромис заедно. Пример – ако жената е качила килограми след раждането, мъжът може да и помага с децата и домакинството, за да може тя да спортува. Но ако жената е същата, каквато е била, но мъжът изведнъж решава да я „преправи“, трябва да спре това.“, препоръчва експертът.

 

„Трябва да сте готови да „наложите санкции“ и дори да сте готови да прекратите връзката, ако мъжът не е готов да ви приеме такава, каквато сте. И, разбира се, няма нужда да се намесвате, ако самият мъж иска да си тръгне или ви плаши с това “, категорична е психоложката.

 

„Признайте пред себе си – този мъж не ви обича и не ви оценява, вие го напрягате и дразните. Такива връзки трябва да бъдат прекратени, за да дадете и на себе си, и на него шанс за взаимна любов “, посочва Олга Юрковска.

 

„Важно е да можете да прекъсвате връзки, в които жената губи себе си, а мъжът подхранва нарцистичната си същност с нейната любов и страх да не го загуби. Всъщност този само на пръв поглед нарцистичен и самоуверен човек има много претенции към себе си, така че защо да се превръщате в гориво за обработка на проблемите му?

 

 

Tagged , , ,
на горе