магнитни бури през май 2022
Интересно

Нова серия МАГНИТНИ БУРИ: 13-15.04.2022

Нова серия магнитни бури, започващи от днес, 13.04.2022 и ще продължат до петък – 15.04.2022 г. Слънчевата енергия, която достигна до нашата планета оказва особено влияние върху метеочувствителните хора.

Днес, 13.04.2022, през целият ден нивото й ще бъде с индекс 4.

Най-силната магнитна буря ще ни връхлети на 14.04.2022 (четвъртък), когато се очаква нивото й да достигне до 6.

В петък, 15.05.2022, се очаква магнитна буря с индекс 5.

Периодът на възстановяване на електромагнитната обстановка ще бъде дълъг. Очаква се до 20.04.2022 да се нормализира.

Метеочувствителните хора могат да имат нарушения на съня и спокойствието, като цяло. При тази интензивност (ниво 4) не се очакват силни и значителни обостряния на някои видове заболявания, но рязкото покачване на геомагнитната активност, което се очаква утре, може да доведе до внезапно главоболие или резки промени в кръвното налягане, замаяност, световъртеж и др.

За да предотвратите тези симптоми, сведете до минимум дневната консумация на кофеин. Не се ядосвайте, не се притеснявайте, не влизайте в спорове и конфликти с никого. Избягвайте стресът и нервното напрежение.

Повишената активност на слънцето оказва известни неблагоприятни ефекти и е невъзможно да се предвидят с точност. Затова се препоръчва да бъдете подготвени за тези три дни (13.04.-15.04.2022).

Поддържайте здравословен начин на живот, без да натоварвате нервната и храносмилателната система. Елиминирайте тежката и нездравословна храна, по-специално бързите храни за закуска и обяд. По-добре хапнете банани или други плодове. Изварата или риба за обяд е добър вариант. Нека и вечерята да бъде от по-лека храна. Препоръчително е да изключете алкохола.

Бъдете възможно по-често на чист въздух, пийте достатъчно вода.

Пийте билкови чайове, можете да вземете капки от валериана или мента.

Статията е с информативна цел. Ето защо, не забравяйте за препоръките на лекуващият ви лекар. Вземайте лекарствата си навременно, без да пропускате прием. Ако вашето емоционално състояние остане стабилно, това може значително да облекчи вашето състояние през този период на магнитни бури.

Бъдете здрави!

Tagged , , , , , , , , , , ,
на горе