Ето рецепта за пухкаво и вкусно, пандишпаново руло с мармалад – спомен от детството. Любим десерт с аромат на мармалад, пухкав пандишпан и сладка пудра захар.
Няма нищо по-вкусно от домашно приготвено руло с мармалад! Ще се топи в устата с мек аромат на канела!
Перфектен десерт за почивните дни и цялото семейство!
Необходими продукти
За тестото:
4 яйца
1 чаша захар
1 кафена чаша олио
1 кафена чаша вода
2 чаши брашно
2-3 ванилии
1 бакпулвер
½ пакетче амонячна сода
За плънка
мармалад
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне
Ето как да приготвите пухкаво руло с марамалад:
Първо, разбийте яйцата и захарта много добре. Добавете олиото на тънка струйка и останалите продукти. Разбъркайте, докато получите еднородна смес.
Второ, изсипете гъстата смес в правоъгълна тава, намаслена или покрита с хартия за печене.
Трето, печете руло с мармалад 15-20 минути в предварително загрята фурна на 177 C , като проверявате с клечка за готовност.
Внимателно обърнете тавата и отстранете хартията. Топлият блат извадете и обърнете върху навлажнена кърпа. Намажете с мармалад по избор (малини, ягоди, сливи) и с помощта на кърпата навийте на руло. Оставете руло с мармалад за 1-2 часа и после поръсете с пудра захар.
Украсете по избор! За перфектен вкус, намажете отгоре със смес от масло и орехи, течен шоколад, сметана или ядки.