Как да приготвим най-вкусните пирожки

Как да приготвим най-вкусните пирожки

Как да приготвим най-вкусните пирожки

Приготвяне

30 минути

Готвене

30 минути

Общо

60 минути

Порции

4 порции

Приготвянето на тестото за пирожки е деликатен въпрос. Тази рецепта ще ви научи как да направите тесто, което определено ще бухне и ще стане пухкаво. С него пирожките се оказват ефирни, нежни и много вкусни.

Ето как да приготвите най-вкусните пирожки:

Необходими продукти

За тестото

Вода – 350 мл.;

Сол – чаена лъжичка;

Захар – 1 супена лъжица;

Брашно – 650 грама

мая – 1 кубче

Слънчогледово олио – 50 мл.

Плънка:

сирене или кашкавл – 250 гр.

Начин на приготвяне

Начин на приготвяне на най-вкусните пирожки:

Как да приготвим най-вкусните пирожки
Как да приготвим най-вкусните пирожки

Налейте топла вода в голяма купа и добавете маята. Там също изсипете солта и захарта. След това добавете брашно, 1 чаша и разбъркайте малко. Получената смес трябва да престои 15 минути на топло място, покрита с кърпа. След определеното време маята се активира и можете да продължите към приготвянето на тестото за пирожки.

Сега трябва да добавите олиото и останалото брашно. Не е необходимо да се меси бързо, за да остане тестото рохко. Готовото тесто не трябва да лепне по ръцете ви. Но не добавяйте повече брашно, отколкото е в рецептата. Прехвърлете тестото в торба и го изпратете в хладилника за 1 час.

След това извадете тестото, което трябва да е удвоило обема си и разделете на малки топчета и оформете пирожките, като добавяме плънката по желание от сирене или кашкавал. Оформете пирожките по наш вкус – триъгълници или овални, няма значение.

Готовите пирожки трябва да се пържат в олио на среден огън. Олиото трябва да е много, затова вземете тенджера или дълбок тиган.

Как да приготвим най-вкусните пирожки
Как да приготвим най-вкусните пирожки

С това тесто пирожките се оказват ефирни, нежни и много вкусни.

Добър апетит!

Вижте още
Няма намерени публикации
Най-нови статии
Популярни
на горе