Прости, но важни тайни на женската красота от цял ​​свят

Прости, но важни тайни на женската красота от цял ​​свят
Здраве и красота

Прости, но важни тайни на женската красота от цял ​​свят

 

Несъмнено във всяка страна има своите красиви и добре поддържани жени. Съществуват обаче някои национални тайни, които жените използват, за да запазят своята младост и хубост. Ще ви разкажем за най -универсалните в тази статия. Прочетете внимателно, може би един от начините ще ви стане любим.

 

 

Минимализъм по френски

Във френската схема за грижа за кожата акцентът е върху овлажняването на лицето и шията. Дори тийнейджърките следват този модел.

Френските жени предпочитат естествена козметика на базата на билкови съставки, не използват тонери с алкохол, обичат да използват термална вода в спрей, който има неутрално рН и подготвя кожата за нанасяне на серум и крем. Обикновено се нанася овлажняваща маска веднъж седмично и се извършва нежно ексфолиране, което позволява на кожата да абсорбира по -добре хранителните вещества, съдържащи се в козметиката.

Френските жени вярват, че твърде много козметика запушва порите на мастните жлези, увеличава производството на себум и пречи на дишането на кожата.

 

Японски методи за почистване и подмладяване на лицето

Азиатските момичета са известни с перфектната порцеланова кожа без пъпки и неравности. Това обаче не е само заслуга на гените. Това е спазването на последователни ритуали, които включват цялостно, многоетапно почистване на кожата. В Япония например има метод за почистване на лицето с масла. Смята се, че водата не може да разтвори маслото, така че предварително почистване на лицето с масло е най-добрият начин. Първата стъпка е да премахнете грима си. Благодарение на своята консистенция, маслото напълно премахва замърсяванията и излишния себум и разтваря грима, особено водоустойчивия. Маслото не съдържа агресивни детергенти. Следователно, то не дразни или нарушава естествената защитна бариера на кожата. Достатъчно е да нанесете маслото с памучен тампон. След това масажирайте лицето си и го избършете. След това изплакнете с топла вода. Втората стъпка е да почистите лицето си с мляко или гел.

Азиатските жени дълго време изглеждат много млади. Каква е тайната? Не само в диетата или правилно подбраната козметика, но и в прилагания масаж на лицето, който е изключително популярен. Пример е подмладяващият масаж на лицето на Танака. Този ежедневен (сутрин и вечер) ритуал стимулира кръвообращението, укрепва кожата и мускулите на лицето. Ако се прави правилно и редовно, това спомага за забавянето на процеса на стареене. И не позволява образуването на бръчки, поддържа овала на лицето.

 

 

 

Скандинавска кожа с блясък

 

Според скандинавците сауната не само отпуска тялото и ума, но и перфектно регенерира кожата. Порите се разширяват и тялото се освобождава от токсините. Кожата абсорбира по -добре хранителните вещества и става напълно гладка и сияйна. Искате ли ефект на сауна в собствения си дом? Вземете шепа морска сол, добавете малко зехтин и около 10 капки евкалиптово масло. Масажирайте цялото тяло с тази смес и изплакнете с хладка вода. Ефектът от регенерацията и детоксикацията е гарантиран!

От своя страна шведите вярват, че тайната на светещото им лице е диетата. Това не е изненадващо, тъй като в Скандинавия минералните води, извлечени от ледника, пресните плодове и рибата, съдържащи антиоксиданти, са широко достъпни.

Рибата е особено богата на здравословни омега-3 мастни киселини, които имат много ползи не само за здравето, но и за кожата. Те позволяват на кожата ви да остане по -дълго сияйна и млада, като ефективно се борят с вредните свободни радикали. Те действат и противовъзпалително, намаляват подуването и зачервяването. Омега-3 също са естествени овлажнители. Най-добрите източници на омега-3 мастни киселини са мазни риби като скумрия, сьомга или пъстърва.

 

Корейски патент за алабастров тен

 

Корейските жени често използват прости, доказани методи за разкрасяване. Ако готвят ориз, те не изливат водата, в която е бил сварен оризът, а мият лицето си с нея. Оризът е богат източник на антиоксиданти, витамин Е. „Оризовата вода“ озарява кожата и я прави мека. Подобен ефект се осигурява и с масаж с парчета прясна краставица.

 

 

 

Италианска кухня за вашата коса

Как да получите блестяща и здрава коса? Избягвайте шампоани, съдържащи SLS и SLES сулфати, кокамид DEA и консерванти. Несъмнено те оказват негативно влияние върху състоянието на скалпа и косата. Италианците се стремят да използват балсами и маски за лице на базата на естествени съставки, които всеки от нас има в кухнята. Например, с натурално кисело мляко и добавяне на зехтин. Протеинът, съдържащ се в киселото мляко, нежно подхранва грубата и суха коса. Просто смесете 1 чаша кисело мляко с 1 чаена лъжичка зехтин. Нанесете върху измита коса, оставете за 5 минути и изплакнете. Финито!

 

Здрава и млада кожа за възможно най -дълго време? Чуйте съветите на австралийците

 

Въпреки че слънцето е най -добрият естествен източник на витамин D, продължителното излагане на лъчите му е вредно за кожата ви. Това също води до фотостареене. Кожата става суха, груба, отпусната, бръчките и браздите се появяват по нея преждевременно. Слънцето също влияе върху промените в пигментацията на кожата и е рисков фактор за рак на кожата. Най -добрата UV защита е избягването на продължително излагане на слънце или солариуми и използването на кремове с висока защита.

Австралийците знаят това. Ето защо жителите на града използват слънцезащитни продукти с SPF 50 всеки ден, независимо от сезона.

 

Аляска предлага прости решения

Как мога да помогна на кожата си да издържи на студените ветрове и ниски температури? В Аляска използват хранителни формули с етерични масла, суроватка и сметана. Особено под очите, където кожата е особено тънка и чувствителна. От друга страна, отоплителният сезон също не е благоприятен за поддържане на влагата на кожата. Ето защо много жени използват овлажнители у дома. По този начин те избягват напуканите устни и сухата кожа.

 

Африкански съкровища на една ръка разстояние

Маслото от шеа, един от най -популярните, естествени и най -универсални козметични продукти, идва от Гана. Маслото се изцежда от семената на дървото карите, считано за свещено и почитано в Западна и Централна Африка от векове. Не е изненадващо, че маслото от шеа се използва широко от местните жени за омекотяването, овлажняването и намаляването на вредното въздействие на околната среда. През зимата маслото предпазва кожата от вятър и сухота, а през лятото – от силно слънце, защото има естествен UV филтър.

Маслото работи добре за грижа за лицето, тялото и косата. Затова се среща в сапуни, шампоани, балсами за коса, лосиони за тяло, продукти за тен, кремове за ръце. Съдържа ненаситени мастни киселини, алантоин, провитамин А, витамин F и витамин Е с подмладяващ ефект. Именно поради това се използва в много продукти против бръчки, стрии и антицелулитни продукти. Най -добре е да използвате нерафинирано органично масло от шеа с гъста консистенция в ежедневната си грижа за кожата.

 

Tagged , ,
на горе