Печено пиле по селски

Приготвяне

20 минути

Готвене

40 минути

Общо

60 минути

Порции

4 порции

Печено пиле по селски е наистина рецептата, която е препоръчително всеки да я пробва. Неповторима е. Опитате ли я веднъж, ще искате да я повторите. Бързо, лесно и вкусно.

Необходими продукти

1 пиле
400 мл пилешки бульон
400 г червени домати
200 г пилешки дробчета
100 г бекон (на ленти)
100 г краве масло
5–6 скилидки чесън
3 люти чушки
2 връзки пресен лук
1 връзка джоджен
1/2 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

Печено пиле по селски се приготвя по следния начин:

Чушките се изпичат, обелват се и се накълцват.

печено пиле
Печено пиле по селски
Дробчетата се почистват и се нарязват на ситно.
печено пиле
Печено пиле по селски
Доматите се нарязват на дребни кубчета, а лукът, чесънът и джодженът се наситняват.
печено пиле
Печено пиле по селски
Беконът се реже на малки кубчета и се запържва в 60 г масло.
печено пиле
Печено пиле по селски
Прибавят се дробчетата.
печено пиле
Печено пиле по селски
Когато и те се позапържат, се слагат доматите, лукът и чесънът.
печено пиле
Печено пиле по селски
Задушава се под капак около 5 минути и се прибавят чушките и джодженът. Налива се бульонът и сосът се готви на тих огън, докато остане на мазнина.
печено пиле
Печено пиле по селски
Пилето се разрязва през гръбнака и се разтваря като пеперуда.
печено пиле
Печено пиле по селски
Намазва се от двете страни с останалото масло, овкусява се със сол, черен и червен пипер и се пече на скара върху умерена жар, под капак, като се притиска с нещо тежко, за да се изпече равномерно.
Вижте още
пилешки хапки
бутчета с топено сирене
пилешка супа ползи за здравето рецепта
Най-нови статии
Популярни
на горе