15 минути
70 минути
85 минути
7 порции
Всеки трябва да опита тази рецепта за разкошна печена крем супа от тиква. Ако вече сте почитатели на по-простичкия й вариант, със сурови съставки, тази ще ви остави без думи. Гъста, сладникаво-пикантна, с много плътен вкус – истинско чудо!
тиква – 2 кг
моркови – 2 бр
лук – 1 глава
чесън – 1 глава
масло – 200 гр
прясно мляко – 200 мл
олио – 50 мл
канела – 2 ч.л.
пресен джинджифил на вкус
сол на вкус
черен пипер на вкус
Нарежете тиквата и й почистете семките. Нарежете на парчета и подредете в тава, която е покрита с хартия за готвене.
В тавата при тиквата сложете нарязаните на едро и обелени моркови, срязаните на половинки и необелени глави лук, главата чесън, която е с отрязан корен, но също с люспите.
След това полейте с олио всичко и овкусете със сол. Трябва да печете на 180 градуса, докато видите, че тиквата започва да омеква и хваща загар.
С една лъжица отделете кората на тиквата, а тиквата я поставете в блендер.Заедно с нея сложете в блендера и морковите, лука без люспите, както и чесъна.
Добавете вашия нарязан на кръгчета и обелен джинджифил, канелата, черен пипер, сол, прясното мляко и маслото.Започнете да пасирате до еднородна смес.
Последната стъпка е да изплакнете с гореща вода или мляко и разредете до желаната от вас консистенция.
Приятен апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Как да си приготвим салата-предястие в едно?
Пухкави Кифли с пълнеж от Тиква: истинско удоволствие за сетивата
Къдрав тиквеник: невероятно хрупкав, наслада за сетивата
Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините