Пълнени лодки от тиквички на фурна. Много лесна и вкусна рецепта
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции
Предлагаме да приготвите лодки от тиквички във фурната с кайма и гъби. Лодки от тиквички е ястие две в едно. Подходящо е за вечеря, а също така и за предястие, а също може да го сервирате и на празничната трапеза, защото изглежда оригинално и много вкусно.
Ето как даприготвите лодки от тиквички с кайма и гъби:
Необходими продукти
тиквички – 3 бр.;
гъби – 200 г;
мляно месо/кайма – 300 г;
лук – 1 бр.;
кашкавал 100 г;
сол и черен пипер на вкус;
Начин на приготвяне
Измийте и избършете тиквичките, отрежете наполовина. Нарежете месестата част с нож, без да стигате до кората. Извадете вътрешната част с лъжица, сложете я в чиния, тя ще е необходима при приготвянето на кайма, а самата тиквичка ще бъде основата за лодките.
Измийте, почистете и нарежете на ситно гъбите. Нарязваме и лука на ситно. Загрейте тигана на котлона, добавете олио, запържете лука и гъбите до готовност.
Настържете кашкавала на едро ренде. В готовата кайма добавете запържените зеленчуци, нарязаната вътрешност от тиквичките и 2/3 от кашкавала и разбъркайте. добавете и сол и черен пипер на вкус.
Включваме фурната на 190 градуса да загрее. Разстиламе пергаментни хартия за печене върху тавата за печене и подреждаме подготвените лодки от тиквички.
Пълним лодките със сместа от каймата, отгоре поръсваме с останалия кашкавал и ги слагаме да се пекат за 40 минути.