60 минути
25 минути
85 минути
8 порции
Каква по-красиво и прекрасно нещо има от вкусна Домашна орехова торта? Това е стара, изпитана рецепта за орехова торта, която носи сладки спомени. Орехи ще има в блата, и в крема! За богатство и разкош! За ненадминат орехов вкус!
За блата
6 бр.яйца
3 чаши брашно
1/3 чаша олио
1/2 чаша кисело мляко
1 чаша и ½ захар
1 ванилия
1 бакпулвер
1 чаша смлени орехи
За сиропа
½ чаша захар
½ чаша вода
За крема
1 л. прясно мляко
7 лъжици захар
7 лъжици брашно
1/2 пакетче краве масло
1/2 чаша вода
1 ванилия
1 чаша и ½ смлени орехи
Блат
Разбийте яйцата и захарта с миксер, докато стане бял, пухкав крем. Добавете всички съставки и разбъркайте с шпатула, за да запазите обема.
Сложете сместа в намаслена и набрашнена форма за торта. Печете на 180 C за 30 мин до готовност.
След като го извадите, охладете готовия блат и разрежете на две –три части.
Крем
Пригответе крема, като кипнете млякото със захарта. Добавете размитото във вода брашно и варете, докато се сгъсти кремът. След като е готов, добавете масло и ванилия за аромат.
Сироп
Сиропът за орехова торта се приготвя като първо карамелизирате захар, добавите вода и бъркате, докато захарта се разтопи.
Изпеченият блат се реже на 2 или три еднакви части и се сглобява с крема. Сиропирайте всеки блат със сироп, намажете с крем и обилно поръсете със смлени орехи.
Накрая отгоре завършете тортата с крем.
Поръсете от всички страни с орехови ядки. Домашна торта с млечен крем е готова!
Приятен апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Пиле със зеленчуци – приготвено по този начин получавате уникално вкусно ястие
Солени мъфини със сирене и шунка