Идеи как да освежите дома си с няколко стъпки

Идеи как да освежите дома си с няколко стъпки
Идеи за дома

Идеи как да освежите дома си с няколко стъпки

Обичате да се грижите за дома си, но понякога след дълъг работен ден нямате време да свършите всичко, нали? Няма страшно, случва се постоянно. За щастие освежаването на жилищното ви пространство не е задължително да включва ремонти, които преобръщат ежедневието ви с главата надолу. Ако не можете да отделите много време, има някои прости начини да внесете нов живот в стаите и то без много усилия. Ето и някои идеи:

Закачете картина на стената

Поставянето на картина на стената е един от най-простите начини да изразите себе си и да освежите помещението. Много хора обаче допускат грешката да я окачат твърде високо. Вместо това тя трябва да е на нивото на очите ви, за да не се налага да надигате глава нагоре, за да я видите. Изберете мястото и заковете пирон на стената, който сте сигурни, че ще удържи картината. Ако не искате да пробивате, може да използвате и двойнолепящи ленти или лепила, като така ще свършите работата още по-бързо.

Сложете завеси

Ако искате да добавите елегантност към жилищното си пространство, помислете за поставянето на завеси. Помислете колко свежест биха внесли например едни жълти пердета в тъмна и сива стая. Съобразете цвета им с интериора у вас, като може да изберете и възглавници за дивана в същия цвят.

Внесете ред в хаоса със стилни кутии за съхранение

Винаги ли изглежда, че в част от къщата ви е пълен хаос, колкото и да се опитвате да подреждате? Независимо дали става въпрос за бъркотия от детски играчки, стари документи или непрекъснато нарастваща купчина списания, има начин да внесете ред. Купете си стилни кутии, плетени кошници или каквито искате подобни предмети за съхранение, като съберете в тях вещите, на които никога не намирате място. Така хем ще са ви наблизо, хем домът ви ще е по-подреден.

Накарайте лампите в стаята да заблестят

Понякога мислим за осветителните тела чисто от практическа гледна точка като нещо необходимо в ежедневието ни. Някои специалисти обаче ги определят „бижутата“ на вътрешните пространства, които са важен компонент в дизайна на вашия дом. Поддържането им може да добави елегантност и стил към стаята ви, който не сте забелязвали преди. Почистването от прах е сигурен начин да озарите помещението само за няколко минути.

Tagged , , , ,
на горе