Полезни съвети срещу тъмни кръгове под очите
Здраве и красота

Полезни съвети срещу тъмни кръгове под очите

Поради тъмните кръгове под очите човек понякога изглежда по-уморен, отколкото се чувства. Това е доста неестетичен дефект на кожата, който обаче лесно може да се пребори дори с най-обикновени домашни средства.

Чист въздух и повече кислород

Ако кръвта не съдържа достатъчно кислород, кожата на лицето ни придобива тъмна пигментация, засягаща най-често околоочния контур. Това се дължи на кръвоносните съдове, които прозират през тънката кожа в тази област и там се образуват тъмни сенки. Срещу това се бори свежият въздух, за да може кръвта да се снабди с достатъчно кислород. За тази цел честите разходки на чист въздух много помагат.

Нежни масажи на кожата с бадемово масло

Нежен масаж в областта под очите с бадемово масло оказва лечебен ефект срещу тъмните кръгове. Чрез деликатен натиск и кръгови движения се регулира кръвообращението. Също така бадемовото масло предпазва фината кожа около очите от изсъхване.

Подмладяване с розова вода

5-6 капки розова вода се капват върху памучен тампон и се нанасят върху затворени очи с внимателно потупване или нежни масажни движения. След предстой около 15 минути с тапмоните върху клепачите, очите се изплакват с хладка вода. Розовата вода подмладява, изглажда кожата и изравнява тена и.

Суровите картофи хидратират зоната около очите

Картофите се състоят най-вече от вода и затова тяхното прилагане е подходящ начин да се задържи влагата в кожата. Освен това те видимо изглаждат кожата и изравняват тена и. Върху затворени очи се поставят прясно нарязани шайби от картоф и се оставят да действат 20 минути.

Торбички зелен чай срещу торбички под очите

Зеленият чай съдържа множество лечебни свойства, оказващи благоприятно действие при стресирана кожа. Допълнително въздейства на променения тен, свива кръвоносните съдове и намалява отоците под очите. Може да се прилагат и вече използвани пакетчета от зелен чай – след като се изстудят, ги наложете за 15 минути върху затворените клепачи. Ще почувствате ефекта от процедурата веднага.

Tagged , , ,
на горе