Щастие за двама: Как да направите един мъж истински щастлив и да укрепите отношенията си

как да направите един мъж щастлив
Любов и партньорство

Щастие за двама: Как да направите един мъж истински щастлив и да укрепите отношенията си

Всяка жена мечтае за любов, щастие и комфорт. Но за да бъде вашата връзка силна и дълготрайна, е много важно да можете да правите любимия щастлив. Защото само тези мъже, които се чувстват добре и комфортно, няма да оставят любимата си жена, а ще искат да бъдат постоянно край нея. Той ще връща с желание у дома, едвам дочакал срещата ви и ще оцени всеки момент, който прекарвате заедно.

Как да направите мъжа истински щастлив. Психолозите предлагат няколко трика, които определено ще ви помогнат да го зарадвате и да укрепите отношенията между вас.

Основното е да знаете какво прави вашия любим човек щастлив, какво харесва най-много, защото всеки има свой вкус и предпочитания.

Основното желание на мъжа

За да бъде вашият мъж щастлив, доволен от живота, е важно да разберете, че това зависи не само от това, което ще правите. Той лично трябва да бъде позитивен – радвайте се и се наслаждавайте на живота заедно. Можете да украсите живота му, да му дадете много приятни моменти, да го обградите с внимание и грижа и да го накарате да се чувства възможно най-добре.

Ако самият той не е доволен от това, което прави, от постигнатото, ако не е доволен от себе си и не се приема, страда от неувереност в себе си, вашите изненади, разбира се, ще го развеселят, но не за дълго. Той все още ще продължи да се тормози от вътрешни проблеми, да се разпада и да прави неща, които могат да разстроят и дори да унищожат любовта ви. И все пак не трябва да се опитвате да го поправяте или да го принуждавате да го прави. А да му помогнете сам да поиска да го стори.

Способността да бъдеш себе си и да приемеш другия такъв, какъвто е

Приемането на мъжа такъв, какъвто е, с всичките му предимства и недостатъци, е необходимо условие той да се чувства щастлив до вас.

Ако това не се случи и жената непрекъснато се опитва да го приспособи към себе си, вместо или да приеме, или да намери някой друг, който й подхожда, не се очаква нищо добро. И колкото и да се старае за неговото удоволствие, всичко това ще изтрие желанието й да го сломи, да го превърне в някой, който не е и не иска да бъде.

Не се опитвайте да „преправяте и прекроявате“ мъжа до вас. Той е такъв, какъвто е, и може да бъде щастлив само когато бъде приет с целия си опит, навици и поведение. Ако не сте готови да приемете начина, по който той се държи, по-добре се откажете от връзката.

Когато наоколо има щастлива жена, нещата са различни

За да бъде един мъж щастлив до вас, е много важно да бъдете щастливи вие самите. Затова винаги следвайте вашите интереси и мечти.  Невъзможно е да давате любов на любимия човек, ако самата вие не сте доволна от себе си или от начина ви на живот. С други думи, когато не обичате сами себе си.

За тези, които не обичат себе си, любовта може да се измени и да не превърне в страдание, жертване, готовност да се търпят обиди, нападения, измяна, манипулация, пълно пренебрегване на собствените интереси.

Колкото и странно и невероятно да звучи, много хора са свикнали и напълно са приели факта, че така се изразява любовта към тях и всичко е наред.

Затова и са готови да свържат живота си с тези, които се държат студено, които са безразлични и жестоки. Опитват се да спечелят любовта, която им липсва толкова много.

Точно в това е грешката им. Защото именно желанието да „заслужат“ любовта, а не разбирането, че трябва да им се дава просто така, ги прави нещастни.

Кои мъже са щастливи?

Мъжете са щастливи, когато са обичани, обгрижвани, слушани и чувани, забелязвани, вярващи, подкрепяни, защитени, когато твърдо знаят, че могат да разчитат на помощ и разбиране в трудна ситуация.

Осъзнаването, че може да говори със своята жена за всичко, което го тревожи, помага на мъжа да се чувства сигурен.

Важно е мъжете да усещат грижа от близките си, да знаят, че могат да разчитат на подкрепа, вяра в силите им, възхищение, да усетят ентусиазиран поглед върху себе си.

Мъжете още обичат комплиментите, изговаряни на ухо или в компанията на познати. Те са доволни, когато жените оценяват това, което правят, възхищават се на постиженията им, насърчават ги и ги развеселяват.

Мъжете са щастливи, когато ги очакват у дома и са искрено добре дошли. Те винаги ще бързат за дома, в който ги очакват топли думи, обич и внимание.

Откажете се от наставническия тон, критиката, особено в присъствието на други хора. Ако е виновен, той така или иначе ще го разбере, не е необходимо да го наказвате строго за това. Той ще ви бъде благодарен, когато не го унижавате и ще поиска прошка, ако е направил нещо не както трябва.

Мъжете са щастливи, когато жените не ги изнудват с интимните отношения, опитвайки се да накажат или да получат това, от което се нуждаят.

Не забравяйте и за любимите му храни. Намерете време, поне веднъж седмично, да го поглезите нещо, което той най-много обича.

Това са тайните, които психолозите разкриват за това, как да направите вашия любим истински щастлив.

Не ги приемайте като задължение, не изпитвайте и вина, ако не ви се иска да положите необходимите усилия. Нищо не бива да се случва насила, всичко трябва да е плод само и единствено на осъзната потребност, защото, както знаем „Насила хубост не става“.  

Tagged , , , , , ,
на горе