Мъже, които се възбуждат не от красотата, а от ума ви – какво трябва да знаете за сапиосексуалните мъже

сапиосексуални мъже
Любов и партньорство

Мъже, които се възбуждат не от красотата, а от ума ви – какво трябва да знаете за сапиосексуалните мъже

Забелязали ли сте, че някои мъже са почти безразлични към красавиците и изпитват невероятно влечение към умните жени със съвсем обикновен външен вид? Явлението е познато с термина сапиосексуалност.  

Кои хора са сапиосексуални?

Това са хора, които са убедени, че най-възбуждащата черта на партньора е интелигентността. Те са силно привлечени от хора с нестандартно мислене, комбинативен ум и фино чувство за хумор.

Самите сапиосексуални също блестят с остър ум. Те са интересни събеседници, обичат да обсъждат философски теми. Те винаги отговарят на глупави въпроси с ирония. И реагират на всякакви обидите не с агресия, а със сарказъм. Никога не е скучно с такива мъже. Затова никак не е изненадващо, че са така популярни сред дамите.

Какво друго издава мъжът, влюбен в интелигентността?

Той не влиза веднага във връзка

Дълго време няма да чуете признания за любов от тях. Тези хора се нуждаят от време, за да ви опознаят по-добре и да оценят вашите интелектуални способности. Такъв мъж е убеден, че изборът на партньор не може да бъде прибързан.

Той цени всички аспекти на интелигентността на една жена

Грубо казано, мъжът няма да изисква от вас да знаете теорията на вероятността или да цитирате произведенията на Шопенхауер. Емоционалната интелигентност ще му допадне много повече. Емпатията е важно качество за всяка жена. Съзерцание, готовност за научаване на нови неща, позитивно мислене, способност за съпреживяване – всичко това привлича апиосексуалния по-силно от възбуждащото бельо.

Не обича шумните компании

Рядко ще видите такъв човек в нощен клуб. Те посещават партита, но празното забавление не ги привлича, защото е малко вероятно на такива места да се срещне подходящ събеседник. Любимите му занимания са четенето, посещаването на културни места, семинари, научни изложения и други от този тип.

Не понася празно бърборене

По-добре да мълчиш, отколкото да говориш глупости. Какво означава това? Сапиосексуалният не се интересува от слушане на клюки, обсъждане на личния живот на някого и безсмислени разговори. Ако на среща започнете да разказвате подробно каква чанта сте успели да купите на разпродажба, ще срещнете само безразличие.

Той обича и знае как да слуша

Опитайте се да започнете разговор за премиерата на ново предаване или обсъдете с удоволствие книга, която наскоро сте прочели. Ще видите, че мъжът ще ви слуша внимателно. Интересни разказвачи на истории разбуждат в него най-силните интимни фантазии .

Как да покорим интелектуалец?

Въз основа на горепосочените признаци може да се създаде впечатлението, че сапиосексуалният е вид арогантен сноб, който освен от неприлични речи не се интересува от нищо. Всъщност за него е важна същността вместо красивата външност.

Запомнете някои прости правила

Разговорът е най-добрата любовна игра

Вместо романтични признания и целувки, изберете по-мощни оръжия. Заведете го на място, където се провежда дискусия по някаква актуална тема, обсъдете филм, книга, откритие. Вашият любим ще бъде толкова заинтересован, че интимността след това ще е на най-високо ниво.

Емпатията е по-важна от знанието

По-горе споменахме съпричастността. Не забравяйте да я развивате. Но ако сте в противоречие с чувствата си, избраният ще се чувства отново неудобно. Благодарността, грижата, съпричастността са еднакво важни за този мъж.

Останете уверени

Умните хора са привлечени от самодостатъчни жени, които са лоялни към своите интереси и нужди. Идеалната жена е тази, което се грижи за себе си, не се вкопчва единствено в партньора, знае как да разчита емоциите му и оценява личните граници и на двамата. Не забравяйте да развиете тези способности в себе си.

Tagged , , ,
на горе