10 минути
30 минути
40 минути
4 порции
Супервкусна и лесна гъбена чорба, която ще ви сгрее и засити. Супата от сушени гъби се приготвя бързо и и само с няколко продукта. Сервира се с черен пипер и магданоз за уникален вкус!
Гъбена чорба е част от традиционната българска кухня. Тя разкрива българския дух и любов към българските традиции, изразени чрез храната.
Постните ястия са здравословни и лесни за приготвяне.
Изключително лесна за приготвяне, тази превъзходна гъбена чорба е истинска фантазия!
Зарадвайте всички в семейтвото с тази апетитна рецепта за постна храна.
100 гр сушени гъби
90 гр масло
сол
40 гр брашно
Накиснете гъбите 1 час в студена вода, после ги измийте. Нарежете ги на ситно и ги сложете в тенджерка, като добавите сол и масло. Варете с малко вода, ако се наложи, добавете топла вода.
Когато гъбите за гъбена чорба омекнат, размийте брашно в студена вода и ги залейте.
Варете чорбата още 15 минути и поднесете топла.
Поръсете с магданоз и черен пипер.
Съвет: може да направите запръжка от лук и чесън и да добавите към чорбата.
Приятен апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас: