Това е рецепта не само за великденски курабии, а за ароматни курабии! Направете тези лесни сладки, които пазят автентичния вкус на детството. Ароматизирайте курабийките с щипка лимонова или портокалова есенция.
Великденски курабии дават пролетно настроение и са чудесна украса за празника.
Изрежете ги с формички за сладки, с което ще се забавлявате цялото семейство.
Захарните, весели курабии са подходящи и за всеки ден!
Необходими продукти
За тестото:
700 гр брашно
3 яйца
1 чаша захар
½ чаша кисело мляко
½ чаша олио (мас)
1 пакетче амонячна сода
1 лъжичка сода бикарбонат
ванилия
есенция по избор
½ лъжичка лимонова (портокалова кора)
За поръсване на курабиите:
1 разбито яйце
захар
Начин на приготвяне
Ето как да направите сладки великденски курабии:
Първо
Разбийте яйцата и захарта. Амонячната сода и сода бикарбонат се погасяват в киселото мляко и се оставя да шупне.