Самотата е най-страшното чувство на този свят! А ти страхуваш ли се от нея?

Самотата е най-страшното чувство на този свят! А ти страхуваш ли се от нея?
Любов и партньорство

Самотата е най-страшното чувство на този свят! А ти страхуваш ли се от нея?

Самотата – чувството, от което всички се страхуват. Самотата ни кара да мислим прекалено много. Тя ни кара да се чувстваме непълноценни, нещастни и сякаш празни отвътре. Самотата ни показва, че независимо колко силни и упорити може да бъде, в крайна сметка сме човешки същества. И се нуждаем един от друг. Имаме нужда от спътник в живота, който да ни изслушва, когато вече не може да таим в себе си нещата, които ни нараняват.

Тайни признаци на самотата 

Самотата нарушава спокойния сън

Самотата ни кара често да се събуждаме нощем или дори да не може да заспим от мисли. Мисли, които измъчват съзнанието ни. Тревожни, тъжни и болезнени. Ако често се събуждате през нощта и страдате от неспокоен сън, то най-вероятно причината може да бъде, че се чувствате самотни и тъжни.

Привързаност към материални неща

Според изследване, някои хора се привързват към неодушевени предмети, защото са самотни. Изследователите наричат това „любов към материалното притежание“ и вероятно сте ставали свидетели на това много пъти: вашият съсед, който нарича колата си „бебе“, и дори вие сте привързани прекалено много към някои неща. Тъй като тези хора страдат от липса на социални връзки, те започват да се грижат за нещата си.

Заразна ли е самотата

Според изследване, самотата може да бъде заразна. Всъщност има 52 процента по-голяма вероятност да се почувствате самотни, ако някой, с когото сте пряко свързани, също е самотен. Защо? Когато се чувствате празни или изолирани, може да се държите по-враждебно и неудобно към друг човек, който от своя страна се държи малко негативно към някой друг и т.н. Резултатът може да бъде настъпване на социална изолация и отхвърляне.

Прекалено много мисли

Колко изнервящи преживявания сте имали през последния месец? Ако можете да ги преброите без много колебание (задръствания, ужасно време, грубо отношение), това не означава непременно, че сте прокълнати и нямате късмет — вместо това може да сте просто твърде самотни.

Да се чувстваш сам често означава, че прекарваш твърде много време в размишления.

Tagged , , , , , ,
на горе