

Много пъти сме се убеждавали в това, че гениалните неща са …прости. Същото важи и за храната, при това с пълна сила! Не, не отричаме ястията с много съставки, които се превръщат в експлозия за вкусовите рецептори, но почти същия ефект понякога имат и блюдата, приготвени с 2-3 съставки. Такава е и яхнията с праз и сини сливи, която моята баба често приготвяше през по-студените месеци и която, признавам си, бях забравила. Но попадайки на старата тетрадка с бабини рецепти, отворих страницата, където с красивия старовремски почерк на баба ми Мария бе написано „Яхния от праз лук“, изведнъж ми се върнаха куп детски спомени – за безгрижни игри с приятелите ми, за леден въздух и снежни топки, гласът на баба, която ме вика да се прибера, уханието на толата кухня, смехът, историите, които баба разказваше за нейното детство. Но да не се отклонявам много от главната тема – а именно: как да си приготвите тази невероятно вкусна яхния.
Рецепта за кюфтета от тиквички – приготвят се бързо и лесно
Рецепта за кюфтета от тиквички – приготвят се бързо и лесно
Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни