Лесни правила за кожата след 30
Здраве и красота

Лесни правила за кожата след 30

Разцветът на женствеността идва след 30. Но след като преминем тази възраст, често не харесваме отражението в огледалото. Ако обаче отделяте половин час на ден в грижа за кожата и спазвате някои правила, младостта ще се запази за по-дълго време.  

Грижите трябва да бъдат непрекъснати, изчерпателни и задълбочени. С една дума, ако искате да изглеждате млади, не бъдете мързеливи!

* За да избегнете подпухване на следващата сутрин, намалете количеството течност, консумирано през нощта. По-добре е да изпиете чаша чай, чаша минерална вода или сок не по-късно от два часа преди лягане. В този случай цялата излишна течност ще има време да „напусне“ тялото.

* Опитайте се да посещавате козметик редовно, поне веднъж месечно. Професионалната грижа за кожата е от съществено значение.

* Два пъти в годината е полезно да се подлагате на курс на лимфодренажен масаж за лице. Обикновено един курс включва пет до седем сесии. След тези процедури микроциркулацията на кръвта в съдовете се подобрява, кожата изглежда забележимо по-млада, тонусът й се повишава, фините бръчки изчезват за няколко месеца. Ако нямате време да отидете в салон за красота, тогава веднъж седмично, след почистваща маска, направете масаж на лицето сами. Леко притиснете кожата по масажните линии с кръгови движения.

* Защитният крем трябва да е на тоалетката ви! Изберете тези, които стимулират производството на колаген в клетките. Съдържащите се в такива кремове вещества „изтласкват“ бръчките отвътре, изравняват текстурата на кожата, укрепват нейната липидна бариера и подобряват тена.

* Всички кремове и декоративна козметика трябва да съдържат SPF филтър. Защитата на кожата от ултравиолетово лъчение е особено важна, ако седите на компютъра по цял ден.

* Не пренебрегвайте серумите за лице! Но трябва да ги използвате заедно с кремовете. За разлика от крема, концентрацията на биологично активни компоненти в серумите е много по-висока, те проникват по-бързо в дълбоките слоеве на епидермиса. За да предотвратите пренасищането на кожата си с мощни вещества, използвайте серуми на курсове, два пъти годишно – през есента и пролетта. В идеалния случай нанесете серума под крема сутрин или вечер.

* Два пъти седмично е добре да нанасяте маска върху лицето си. На ваше разположение са почистващи (за мазна кожа – по-добре на базата на глина), регенериращи, тонизиращи и овлажняващи. Съставът на такива маски по правило включва колаген, еластин, витамини от група В, витамини А, Е, минерали и плодови киселини. Всички тези компоненти перфектно се грижат за кожата на лицето, подхранват я, насищат я с влага и я тонизират.

* Ако имате комбинирана кожа, можете да използвате две маски едновременно: например, нанесете почистваща маска за мазна кожа върху мазни области и за суха кожа върху сухи. Маски против стареене и стягане на кожата могат да се използват не повече от веднъж на две седмици. Концентрацията на активни вещества в такива маски е много висока, кожата може да свикне и да спре да реагира. Или, още по-лошо, ще започне алергия. Отстранете всяка маска от лицето много внимателно, без да разтягате кожата.

* Грижата за кожата около очите трябва да бъде специална. Свързаните с възрастта промени се забелязват преди всичко под очите. Изберете средствата за защита в зависимост от проблема, от който искате да се отървете. Например има крем за очи с лифтинг ефект, крем, който премахва подпухналостта, крем за тъмни кръгове под очите.

* В тази област кожата е особено тънка и деликатна, нейната дебелина е една трета от останалата част на кожата. На клепачите няма мастни клетки и мастни жлези, което означава, че те са по-малко защитени от влиянието на околната среда. Освен това мимиката е от голямо значение за външния вид на клепачите. Когато купувате крем за под очите, обърнете внимание, че на буркана трябва да има надпис „продуктът е преминал офталмологичен контрол“. Това ще помогне да се избегнат възможни алергични реакции.

Съвети:

  • – Крем за лице и крем за очи не трябва да се прилагат непосредствено преди лягане! Обикновено такива кремове съдържат много овлажняващи съставки, ако нямат време да се абсорбират в кожата, на следващата сутрин лицето ще се подуе.

– Включете в диетата сокове от целина, прясно зеле, магданоз. Вкусът им не е за всеки, но има изобилие от полезни вещества за кожата!

– Сутрешното измиване със студена вода дава добър тласък на жизнеността на кожата.

– Когато се грижите за лицето си, не забравяйте за кожата на врата и ръцете. Тези области са първите, които издават възрастта. За шията използвайте същия крем, който използвате за лицето си.

– Полезно е да правите гимнастика редовно: застанете пред огледалото, стегнете мускулите на врата и издърпайте главата нагоре. Отпуснете се и повторете упражнението около 10-15 пъти.

 

Tagged , , , ,
на горе