магнитни бури през май 2022
Интересно

Изпращаме април с МАГНИТНИ БУРИ

Очакваните магнитни бури ще бъдат на 29 и 30 април 2022 г. Днес, 28 април 2022, състоянието на магнитосферата, все-още може да се определи като стабилно и спокойно. Но по-късно вечерта ще започне да се дестабилизира, поради поредната, за този месец, магнитна буря.

3 рецепти за детокс-вода за пълно прочистване на тялото 

ВОДА за отслабване и силен имунитет (вода, мед, лимон) 

ЛЕЧЕБНА ДОМАШНА ЛИМОНАДА: ЛИМОН, СОДА И ВОДА – Удивително е какви чудеса правят за здравето тези съставки! Лесно е! Опитайте! 

В последната прогноза имаше данни за магнитна буря, точно за края на месеца и сега тя започва. Първите смущения ще започнат да се отчитат късно вечерта, като очакваният индекс е ниво 3.

Магнитни бури на 29 и 30 април 2022 г.

Същинската магнитна буря ще настъпи на 29 и 30 април 2022 г. Очакваният  индекс на геомагнитните смущения, е ниво 4.

Едва до вечерта на 30 април 2022 г. интензивността й ще се понижи с 1 пункт. Дори и на 1 май 2022 г., трябва да сте подготвени за умерени колебания с индекс 3.

Като цяло, април 2022 г. се оказа най-неблагоприятният месец от началото на годината. Магнитните бури бяха едновременно мощни и продължителни (по няколко дни). Почти всеки ден, дори и да нямаше мощни смущения, се запазваха умерени колебания, способни да предизвикват леки, но продължителни неразположения. Това състояние за мнозина е изтощително и човек не винаги е напълно наясно какво всъщност се случва с него.

За да предотвратите тези симптоми, сведете до минимум дневната консумация на кофеин. Не се ядосвайте, не се притеснявайте, не влизайте в спорове и конфликти с никого. Избягвайте стресът и нервното напрежение.

Повишената активност на слънцето оказва известни неблагоприятни ефекти и е невъзможно да се предвидят с точност. Затова се препоръчва да бъдете подготвени за тези три дни (28; 29 и 30 април 2022 г.).

Водете здравословен начин на живот, без да натоварвате нервната и храносмилателната система. Елиминирайте тежката и нездравословна храна, по-специално бързите храни за закуска и обяд. По-добре хапнете банани или други плодове. Риба за обяд е добър вариант. Нека и вечерята да бъде от по-лека храна. Препоръчително е да изключете алкохола.

Бъдете възможно по-често на чист въздух, пийте достатъчно вода.

Пийте билкови чайове, можете да вземете капки от валериана или мента.

Не забравяйте да изключите рутерите у дома, защото те допълнително усилват влиянието на магнитните смущения.

Прогнозите за по-дълъг период от време могат да се променят бързо, затова се препоръчва да се вземат мерки за укрепване на тялото постоянно. Така ще бъдете повече или по-малко подготвени за неблагоприятните въздействия. Освен това, слънцето вече е в активна фаза-честотата и силата на магнитните бури ще се увеличат през следващите две години.

Бъдете здрави!

Tagged , , , , , , , , , ,
на горе