Как да изберем подходящите бижута за нашата рокля

Как да изберем подходящите бижута за нашата рокля
Мода Лайфстайл

Как да изберем подходящите бижута за нашата рокля

Повечето момичета обожават бижутата, но не всички знаят как да ги съчетаят правилно с тоалета си. Междувременно грешният избор може значително да развали цялостното впечатление от визията ви. За да изберете успешно бижутата завашата рокля, ще трябва да следвате и запомните няколко прости препоръки.

На първо място, никога не трябва да забравяте за формата на събитието, което ще отидете, тоест трябва да сте наясно със целесъобразността на вашия избор. Освен това ще трябва да запомните няколко важни правила:

• На първо място е умереността. Желанието да облекат „всичко най-добро наведнъж“ често е присъщо на младите момичета. Много обаче не означава красиво. Всички бижута могат да бъдат класифицирани в два вида. Първият е този, който отива на формата на вашето лице. Това са обеци, колиета, верижки с висулки, мъниста, брошки. Вторият тип се използва за украса на ръцете, това са гривни, пръстени, часовници. За небрежен външен вид е достатъчно да използвате едно бижу от първата и втората група. Например, сложете обеци и гривна, или верижка и пръстен. Можете да носите три декорации за празнично облекло, но не повече.

• Препоръчително е да изберете скромни бижута за ярки и закачливи тоалети и обратно.

• При избора на бижута трябва да се вземат предвид свойствата на тъканта, от която е ушито облеклото. Зимните модели от плътни материали могат да се комбинират с масивни декорации. За леки и ефирни тъкани по-подходящи са фините и нежни бижута.

• Хармония във всичко. Бижутата трябва да съответстват на стила на тоалетната и да съвпадат помежду си. Перлено колие, съчетано с пластмасова гривна, ще изглежда нелепо.

• Не се препоръчва да добавяте бижута към рокли от лъскави материи. А също и модели, при които шията е украсена с бродерия, волани, дантели. Нежелателно е да се използват бижута за рокля с едно рамо, особено ако единствената каишка има декор (кристали, бродерия и др.). По-добре е да носите само обеци и гривна с такава рокля.

Tagged , , ,
на горе