10 минути
35 минути
45 минути
8 порции
Смятаме, че тиквите са създадени, за да може са послужат за плънки на ароматни баници и употребата им за друго трябва да бъде забранена.Още една народна рецепта за народна сладка вкусотия, постна и ароматна.Опитате ли я ще се влюбите в нея.
300 гр. кори
1 кг. тиква
100 гр. бадеми – смлени
2 ч.ч. захар
2 с.л. сусамово семе
1/2 ч.л.канела
8 с.л. олио
4 с.л. грис
ЗА СИРОП:
200 мл. мляко
5 с.л. захар
Настържете тиквата на едро.
Смесете бадемите със захарта, сусамовото семе и канелата.
След това се редят три листа кори един върху друг и се намазват с олио.
След това ги поръсете с малко грис, част от бадемите с канела и част от настърганата тиква.
След това навийте на руло.
Сложете я в намаслена тава със затворената част надолу. По същия начин оформете още рула, докато свърши плънката.
Намажете ги с олио и сложете баницата да се пече на 180 градуса в предварително загрята фурна.
След това се прави млечен сироп, като се смесват мляко и захар и кипват, и се оставя да изстине.
Изпечената баница трябва да се полее с млечния сироп и да се остави за 10 часа да попие хубаво, като се покрива с кърпа.
Като е готова я нарежете и я сервирайте поръсена с пудра захар.
Приятен апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Десерт Негърче – незабравим вкус от детството
Боб-чорба по стара българска рецепта – винаги има място на трапезата
Лесна бобена салата с печени чушки
Ето новата веганска диета, която укрепва сърцето само за 8 седмици