Как да се справите, ако партньорът ви е емоционално недостъпен?

Как да се справите, ако партньорът ви е емоционално недостъпен
Любов и партньорство

Как да се справите, ако партньорът ви е емоционално недостъпен?

Проблемите в една връзка могат да направят партньорът ви емоционално недостъпен. Това накратко означава стил на несигурна привързаност, който се характеризира с изключителна самостоятелност и трудност да бъдеш емоционално уязвим. Корените на това често се крият в предишни взаимоотношения с история на пренебрежение предимно от страна на близки и скъпи хора. Следователно този човек става емоционално недостъпен и започва да възприема отхвърлянето от страна на близките си като заплаха и срещат трудности с емоционалното изразяване.

Как да се справите, ако партньорът ви е емоционално недостъпен?

infomax-logo-50-15-HW Чаша горчиво кафе помага за отслабване

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

Преди да пристъпите към ръководството за това как да общувате емоционално недостъпен партньор, е важно да разберете някои неща.

Избягващите се дистанцират от близките си и използват стратегии за деактивиране, за да накарат съзнанието си да повярва, че социалното дистанциране е най-добрият начин да се елиминира емоционалната разправа. Като цяло обаче те са неизменно привлечени от откровено тревожни хора, защото те тайно жадуват за обич, а мълчанието и поведението на отдръпване на избягващия обикновено предизвикват тревожността на откровено емоционално недостъпен човек. Оттук и изобилието от динамика на натискане и дърпане и срив в общуването стават част от връзката.

Привличането между тревожния и емоционално недостъпен човек може да прилича на теглене на въже с еднакви сили, но като правите стъпка по стъпка с основата на ефективната комуникация, можете да помогнете на избягващия партньор да пробие черупката си, а не да остане завинаги в нея.

емоционално недостъпен
Как да се справите, ако партньорът ви е емоционално недостъпен?

Ето как да се справите, ако партньорът ви е емоционално недостъпен:

Не се опитвайте да го контролирате

Може да ви се иска да контролирате и насочвате партньора си, който е емоционално недостъпен, но това само ще го отблъсне още повече. Вместо това оказвайте подкрепа на решенията, които взема, и създавайте атмосфера, в която той може да изпитва положителни чувства на любов, доброта, съпричастност и топлина.

Поставяйте здравословни граници на личното пространство

Недостъпните емоционално хора може да се чувстват виновни, че отделят твърде много време за себе си, когато са във връзка, дори ако вътрешно знаят, че не могат да функционират добре без така необходимото им време за уединение. Добър начин да се справите с това е като поставите граници на личното пространство. Предложете да прекарвате времето си сами, така че вашият емоционално недостъпен партньор да разбере, че е добре, ако и той направи същото.

Избягвайте да го прекъсвате, когато изглежда погълнат

Добър начин да уважавате личното време на емоционално недостъпни партньори е да ги питате кога са свободни и да държите настрана всичко, което искате да обсъдите с тях. Като алтернатива можете да изчакате, докато приключат с това, с което са били ангажирани, и след това да попитате дали настоящето е подходящ момент да се включите в някаква дискусия. Това не застрашава границата им и гарантира, че разполагате с пълното им, посветено внимание. По този начин вашият емоционално недостъпен партньор няма да се чувства притиснат от вас.

емоционално недостъпен
Как да се справите, ако партньорът ви е емоционално недостъпен?

Имайте търпение

Както се казва, „Рим не е построен за един ден“, вместо да разказвате на партньора си за усилията, положени от вас, за да поддържате комуникацията във връзката жива. Оставете на вашият емоционално недостъпен партньор пространство, за да откликне по естествен начин на чувствата ви, вместо да изисквате и да разпитвате за липсата му на отговор.

Избягвайте да бъдете привързани

Избягващите имат нужда да се чувстват необходими, но не реагират добре на привързаността във взаимоотношенията. Вместо да изглеждате отчаяни и нуждаещи се, опитайте се да бъдете настойчиви и да изразявате чувствата, мислите и нуждите си. Трикът е да изразявате желанията си, но и да имате самочувствието, че можете да се оттеглите от ситуацията или връзката, ако възникне необходимост.

Не изисквайте вниманието му, когато усетите явни признаци на незаинтересованост

Най-очевидните признаци на незаинтересованост от вашия емоционално недостъпен партньор могат да бъдат чрез въртене на очи, отиване на друго място или просто тръгване, за да се избегне всякакъв разговор. В такива трудни моменти е важно да дадете на половинката си пространство да бъде със себе си, вместо да го принуждавате да бъде в момента и да признава присъствието ви.

Вижте още:

Учените казаха на коя възраст жените са истински магнит за мъжа

Тайна техника за изпълнение на желания

В какви жени се влюбват мъжете до уши?

3 мита за мъжките желания, в които жените все още вярват и каква е реалността

10 признака, че мъжът се интересува от вас повече, отколкото казва

Как да изглеждаме скъпо облечени: 7 цвята /СНИМКИ/

10 начина да му покажете, че държите на него

5 съвета как да си върнете бившия

Tagged , , ,
на горе