20 минути
60 минути
80 минути
5 порции
Ако нямате много време, а искате да усетите вкуса на зелевите сарми пригответе си тази мързелива рецепта. Всичко става много бързо и лесно, само трябва да нарежете продуктите. Продължете да четете, за да разберете какво ви е необходимо. Зелевите сарми са едно от основните ястия за Бъдни вечер, а тази рецепта е наистина удивителна.
1 стрък праз
2 моркова
7 с.л. олио
250 гр. ориз
50 гр. орехови ядки
1 ч.л. червен пипер
2 ч.л. чубрица
15 листа кисело зеле
сол и черен пипер на вкус
Нарежете на дребно праза и моркова. Измийте ориза добре. Орехите се мелят на дребно. Загрейте олио в тигана и запържете праза и морковите за една минута.
Разбъркайте добре, добавете ориз и пържете на умерен огън, докато стане прозрачен, за около 2 минути. Добавете и нарязаните на дребно орехови ядки.
След около минута поръсете с черен пипер, чубрица, сол и червен пипер. Налейте 200 мл. зелев сок. На тих огън оставете ориза да поеме водата.
Започнете да правите на всеки зелев лист V-образен разрез в основата, за да се махне кочана. На дъното на тенджерата, в която ще варите сармите наредете отстранените зелеви кочани.
Сложете 2 с.л от полуготовия ориз в средата на зелевия лист.
Налейте вода, която трябва да покрие сармите и 1 с.л олио. Поръсете 1 ч.л. червен пипер и покрийте сармите с плитка чиния.
Варете около 50 минути на слаб огън под капак.
Приятен апетит.
Вижте още интересни рецепти при нас
Най-вкусната студена млечна баклава, която сте опитвали някога.
Лесна бобена салата с печени чушки