Българинът обича народните неща и това е още един вкусен повод за народна любов. Тази рецепта е подходяща за сезона и е неустоимо вкусна. Приготвя се бързо, лесно и накрая става наистина вкусно. Опитайте и няма да съжалявате!
Необходими продукти
2 кг свинска плешка
4 скилидки чесън
1/4 връзка магданоз
4 стръка пресен лук
2 ч. л. червен пипер
2 ч. л. див кимион
сол и черен пипер на вкус
черва за пълнене
за боба:
600 г едър бял боб (смилянски, софенка)
200 мл олио
4 стръка праз
2 връзка джоджен
2 с. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
Вижте как се приготвя тази вкусна домашна свинска наденица с бобена салата:
Нарежете месото на кубчета и го подправете със сол, червен пипер и черен, както и с леко стрития в хаванче кимион. Трябва да го оставите известно време, за да се овкуси добре.
Следващата стъпка е да смеляте това с едрата решетка на месомелачката и да го разбъркате с магданоза, чесъна и лука.
Накиснете червата във вода, извадете ги и ги нанижете на накрайника на месомелачката. След това месото се пълни в червата, като се оформят наденички.
Наденичките се пекат се на грил от всички страни, докато не станат готови.
След това сварете боба за салатата, като първо изхвърлете първата вода за него.
Наситнете праза и джоджена. Запържете ги в олиото. Добавете червеният пипер и ги дръпнете от огъня.
Отцедете боба и го разбъркайте със запръжката.Овкусете с черен пипер и сол.