Как да си приготвим пилешки хапки на тиган у дома?
Приготвяне
15 минути
Готвене
15-20 минути
Общо
30-35 минути
Порции
3-4 порции
Как да си приготвим пилешки хапки на тиган в домашни условия? Въпреки, че пърженото не се смята за здравословна храна. Колкото и да се опитваме да се храним здравословно, понякога все пак искаме да си позволим забранени храни. Почти всеки и деца, и възрастни обича да хапва вкусни пилешки хапки. Златиста хрупкава коричка…
Да запретваме ръкави и да сготвим златисти пилешки хапки…
Да започнем с това, че за приготвянето на златисти пилешки хапки е най-добре да използваме прясно месо, а не замразено. Пилешки гърди или вече готови части от филе ще свършат работа. Трябва да се уверим, че използваме месо без кожа, кости или мазнина. Ще си нарежем месото на малки овални или продълговати късчета с дебелина около 1 см.
Прибавяме си подправките: сол, черен пипер, червен пипер и хубаво разбъркваме.
Следващата стъпка е да прибавим брашното. Изсипваме количеството върху късчетата месо и отново много старателно разбъркваме, докато не полепне по парченцата.
Слагаме олиото в подходящ тиган за пържене. Щом се загрее слагаме набрашнените парченца хапки. Бъркаме, до получаване на златиста коричка. След, което ги изваждаме от тигана.
Почистваме съда и слагаме маслото, бъркаме до разтопяване. Към втечненото масло добавяме пресования чесън, след това – пилешкия бульон и прясно изцедения лимонов сок. Овкусяваме с наситнен пресен копър и магданоз (ако желаете).
Към течната маса, с аромат на чесън, слагаме златистите хапки. Бъркаме, докато хапките поемат течната маса.