10 минути
30 минути
40 минути
6 порции
Сочен ябълков пай- сладък десерт с ароматни ябълки ще бъде идеалното допълнение към чаша чай или чаша кафе. Бързо запишете тази невероятно лесна и вкусна рецепта и пригответе деликатес.
Всеки пай, който приготвяте ще бъде много по-вкусен, ако добавите повече пълнеж към него. Почерпка с апетитен ябълков пай няма да ви остави безразлични, защото този лесен за приготвяне десерт е не по-лош от вкуса на този в сладкарниците. Не е нужно да сте гуру в сладкарството, за да изпечете пай. Трябва само да научите няколко тайни и трикове, които ще ви помогнат да приготвите невероятно вкусен десерт за чай или кафе.
Първо пригответе всичко необходимо за приготвянето на ябълков пай на тиган. Яйцето трябва да се извадят от хладилника предварително, за да имат време да се затопли. След това веднага трябва да подготвите тиган, в която ще печете пая. Трябва да има дебело дъно, в противен случай няма да може да се изпече равномерно. Намажете тигана с масло и поръсете дъното му с една супена лъжица захар от общото й количество.
След това измийте ябълките под течаща вода и ги почистете от кората и сърцевината. Сега нарежете ябълките по всякакъв удобен за вас начин, но най-важното е, че те трябва да бъдат нарязани на филийки – дебелината трябва да е еднаква. Сложете ябълките в тавата и започнете да приготвяте тестото. Смесете яйцето, солта, ванилията и обикновената захар в отделна купа. Добавете мляко, олиото и пресято брашно там. Разбъркайте всичко добре и добавете бакпулвер и бързо налейте трапезен оцет.
Готовото тесто се изсипва в тигана и отгоре се заравнява с шпатула. Веднага поставете тигана на среден огън и го покрийте с капак. Когато тиганът се загрее равномерно, трябва да намалите котлона и да печете десерта за 10 минути. След това трябва да обърнете ябълков пай от другата страна и да продължите да печете още 10 минути.
Добър апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Вкусен сладкиш с извара без брашно
Сладкиш „Фалшива баклава“ – приготвя се лесно, а вкуса му е феноменален
Домашна ябълкова торта с маслено тесто
Домашна торта Медовик – любима на всички
Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни