Домашен шоколадов пудинг по тази рецепта се приготвя бързо и се оказва много нежен и деликатен на вкус. За децата този вълшебен шоколадов вкус е истинско удоволствие. А ароматът на шоколад ще ви накара да забравите за всякакви други сладкиши.
500 ml мляко;
60 г захар;
20 г брашно;
20 г какао на прах;
1 жълтък;
80 г шоколад;
20 г масло.
Изсипете сухите съставки в купа: захар, брашно, какао на прах. Разбъркайте с бъркалка. Добавете малко мляко и добавете жълтъка. Докато разбърквате сместа, сложете останалото мляко на котлона.
Когато млякото заври, изсипете разбитата жълтъчна смес в тенджерата. Продължете да бъркате, като държите котлона на средна степен. Когато започне да се сгъстява, намалете котлона на минимум. Разбърквайте, докато видите мехурчета.
След това се вари още половин минута и се добавят маслото и шоколада. Продължете да бъркате до пълното разтваряне на новите продукти. Желателно е да използвате черен шоколад, тъй като цветът ще бъде по-наситен.
След като свалите от котлона, веднага налейте готовия домашен шоколадов пудинг в чашките за крем. Сгъстява се много бързо. Отгоре можете да украсите с ядкови трохи. Ако имате нужда от по-здравословен вариант, изсипете половината от пудинга в чашите за крем, наредете парчета плодове и изсипете останалата част от шоколадовия крем.
Когато пудингът се охлади, приберете го в хладилника. След 20 минути можете да извадите и да почерпите децата и любимите си хора с домашен шоколадов пудинг.
Добър апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Домашна ябълкова торта с маслено тесто
Домашна орехова торта с хрупкави блатове и деликатен карамелен крем
Домашна торта Медовик – любима на всички
Невероятно вкусна торта Сникърс, която се приготвя в микровълнова