ТОП 3 ГРЕШКИ В ДИЕТАТА, КОИТО ЩЕ ВИ НАКАРАТ ДА ИЗГЛЕЖДАТЕ ПО-СТАРИ

грешки в диетата
Добра форма

ТОП 3 ГРЕШКИ В ДИЕТАТА, КОИТО ЩЕ ВИ НАКАРАТ ДА ИЗГЛЕЖДАТЕ ПО-СТАРИ

Някои елементарни грешки в диетата могат да саботират усилията ни да изглеждаме добре. С напредването на възрастта повечето жени са склонни да трупат излишно тегло – дали поради липса на време за себе си, дали поради забавен метаболизъм или пък неизбежните понякога болежки, но често след 40 годишна възраст дамите споделят, че тежат средно с 15 кг повече, отколкото са били на 25-30 години. Ако попадате в тази категория и се чувствате мотивирани да свалите няколко килограма, започвате да обмисляте диетична стратегия. Може би вече сте проучили различни програми, които работят добре за жени над 40 години. Може също да обмислите включването на някои от нещата, които са работили в миналото, за да ви помогнат да свалите няколко килограма.

Мария Бакалова е музата на световноизвестен дизайнер, облече я в рокля за 6 000 долара

Средиземноморската диета пази сърцето от болести

С тези 5 лесни стъпки отслабвате без диета

Топ 5 грешки в диетата, които ви пречат да отслабнете

Замисляли ли сте се обаче, че някои грешки в диетата могат да ви направят да изглеждате по-стари?

Желанието да свалите излишните килограми може да ви остави разочаровани от резултатите ви, ако в крайна сметка не ви хареса това, което виждате след успеха си в загубата на тегло.

Следва списък с често срещани грешки в диетата, които ще ви накарат да изглеждате по-стари, последван от това какво можете да направите вместо това, за да поддържате здрав и жизнен вид.

1. Твърде много кардио

Както при всяко упражнение, правенето на твърде много кардио може да доведе до наранявания. Има разлика между лека болка и болезненост спрямо нараняване. Малко болка и болезненост се очакват при всяко упражнение, но нараняването причинява повече страдание на цялостната ви система, което води до по-дългосрочно възпаление.

Това води до повече от ресурсите на тялото ви, които отиват за излекуване на нараняването, вместо да захранват и защитават тялото ви. Това може да има ефект на стареене. Освен това твърде много кардио ви кара да губите мускулна маса и тази грешка забавя метаболизма ви. С напредването на възрастта губим стегнатостта и плътността на кожата си.

Натоварването на тялото ви с твърде много кардио, което от своя страна е равно на загуба на мускулна маса, ще ви накара да изглеждате по-стари. В действителност твърде много кардио има тенденция да придава на жените „изсушен“ и повяхнал вид и, както всяко нещо, което се прави в повече, ще ви състари.

Какво можете да направите вместо това
Бъдете активна. Включете малко кардио, но го правете по-кратко. Тъй като по-продължителното кардио с течение на времето може да причини увреждане на вашите клетки и може да ускори процеса на стареене, помислете вместо това за тренировки със съпротивление или вдигане на тежести.

Бритни Спиърс чукна 41, атакува Бродуей

грещки в диетата

2. Загуба на твърде много тегло или „прекалено слаба“.

Има една жена, която познавам повече от 30 години и откакто я познавам винаги е била дребна жена. Разбрах, че тя има абсолютна мания да бъде малка и прави продължително кардио всеки ден. Тогава тя беше на 30 години, а сега, на 60, изглежда крехка. Слабостта и липсата на пъргавина ви състаряват. Начинът, по който ходите, се движите и държите, може да ви направи да изглеждате по-стари или по-млади.

Ако единствената цел е да бъдете кльощави, тогава трябва да имате предвид, че „прекалено кльощавите“, въпреки липсата на мускулен тонус, може да ви състарят с десет или повече години спрямо своите връстници. Помислете за това по следния начин: тонусът на кожата и мускулите на младостта е плътен и стегнат. С напредване на възрастта губим мастни възли по лицето и на други места, които придават младежки извивки. Цялостният „мършав“ външен вид може да изглежда като здравословна цел, но може да ви накара да изглеждате по-стари, ако не го правите умерено.

Какво можете да направите вместо това
Съсредоточете се върху това да сте слаби и силни. Намерете деликатния баланс на хранителен план, който може да ви помогне да останете фокусирани, заедно с програма за упражнения, която се концентрира върху изграждането на мускули, като същевременно насърчава баланса и позата. Само загубата на тегло може да ви накара да изглеждате крехки и дехидратирани, като и двете ви състаряват неимоверно. Когато се движите уверено и целенасочено с нормално, здравословно тегло, можете да възстановите младежкия, жизнен вид.

3. Дехидратация

Често, когато сте на диета, фокусът е да ядете по-малко и да спортувате повече, като и двете могат да доведат до дехидратация. Когато ядете по-малко като цяло, може да забравили да направите допълнителната стъпка да пиете повече вода, за да помогнете за засищане и възстановяване на тялото. В допълнение към това, ако също така тренирате и губите вода чрез излишната пот, можете да започнете да виждате ефектите от дехидратацията на кожата си, което може да причини ефект на стареене.

Когато е дехидратирано, тялото ви ще изтегли вода от тъканите в кожата ви, за да поддържа концентрацията в кръвта ви. Когато стане това, очите ви ще изглеждат хлътнали, а кожата ви ще изглежда и ще се чувства по-суха. Дехидратацията прави кожата ви по-малко еластична, което е нещо, което естествено се случва с възрастта. Дехидратацията ще усложни този естествен процес и от своя страна ще ви накара да изглеждате много по-стари.

Какво можете да направите вместо това
Ако сте на диета с намалено съдържание на калории, уверете се, че все още ядете храни, които ви хидратират, но са с ниско съдържание на въглехидрати – например ягоди, пъпеш, краставица, маруля и обезмаслено мляко. Съсредоточете се върху пиенето на много вода, вероятно повече, отколкото сте свикнали да правите.

Това е отличен, нов здравословен навик да вървите ръка за ръка с по-здравословна диета като цяло. Американските академии на науките, инженерството и медицината са определили, че адекватен дневен прием на течности е около 11,5 чаши течности за жени . Добрата новина е, че кафето и чаят също се броят, но все пак се уверете, че пиете и много обикновена вода!
Добро правило е също така да пиете много течности преди или след всяка тренировка

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе