Днес ще споделим с вас една лесна и бърза рецепта за „мързелива“ пица на тиган, чието изпълнение ще ви отнеме само 10-15 минутки и готово.
Прибирате се от работа и вкъщи нямате нищо за ядене.
Нямате абсолютно никакво време за готвене.
Предстои ви важна среща, за която не бива да закъснявате…
Ето вашето решение – пригответе си „мързелива“ пица на тиган. Ще ви отнеме само 10-15 минутки и готово!
Количеството на пицата е достатъчно голяма, за да се нахраните не само вие, но и останалите от семейство ви. Да не пропуснем най-важната част, освен, че времето за приготвяне е рекордно кратко, а вкусът е изключителен…… Ммммммм…
Приятно готвене!
Необходими продукти:
– Яйце – 1 бр.;
– Заквасена сметана – 2 с.л.;
– Майонеза – 2 с.л.;
– Брашно – 4 с.л.;
– Бакпулвер – 1 ч.л.;
– Кетчуп – 3 с.л.;
– Сирене – 100 гр.;
– Кашкавал – за поръсване;
– Колбас – 50 гр.;
– Маслини – 7 бр.;
– Червен лук – 1 малка глава;
– Чубрица – на вкус;
– Черен пипер – вкус;
– Сол – на вкус.
– Растителна мазнина.
Начин на приготвяне:
В подходяща купа разбийте яйцето, добавете заквасената сметана, майонезата и разбъркайте добре. Бъркайте до получаване на еднородна смес.
Добавете брашното с бакпулвера, щипка сол и продължавайте да бъркате с вилица или бъркалка, както ви е удобно.
Сложете в тигана с растителната мазнина, добавете тестото и с ръце го разстелете равномерно по дъното.
Намажете тестото с кетчуп (ако не обичате кетчуп, заменете с доматен сос) с посоченото количество. Поръсете с черен пипер.
Натрошете сиренето и го добавете.
Наредете нарязаният на шайби колбас.
Нарежете маслините и червеният лук на полумесеци и поръсете равномерно отгоре.
Поръсете с настърган кашкавал.
Сега покрийте тигана и гответе на тих огън, докато кашкавалът се разтопи. Обичайно 7 до 9 минути са напълно достатъчни. Поръсете пицата с чубрица.
Пицата е готова. Нарежете я и сервирайте на масата, докато е гореща и толкова ароматна.
Веднъж опитали тази рецепта, ще ви стане любима.
Добър апетит!
Още интересни рецепти: Класическа салата „Мимоза“
Пилешки гърди-необичайно вкусни
Невероятни пилешки подбедрици-закачени и печени на решетка