Признаци, че не трябва да вярвате на човека до вас
Любов и партньорство

Признаци, че не трябва да вярвате на човека до вас

За съжаление, много голяма част от любовните връзки не се развиват по начина, по който ни се иска. Причините за това са много. Заради начина си на живот, някои хора избират да поемат по пътя на лъжата и да крият някои неща от своите половинки. Като прибавим към това и изкушенията заради по-лесното общуване и многото контакти, улеснени от използването социални мрежи, проблемите в отношенията може да се усложнят.

Голяма част от връзките приключват, когато партньорите спрат да си вярват и лъжата в общуването им стане неизменна част от всяко изречение.  Ако усетите, че вашата половинка не са честни с вас, то вие ще спрете да му вярвате – нещо, което е напълно нормално.

 

Ето някои признаци за подобни действия от негова страна

 

Той е склонен да променя детайлите на една история в зависимост от обстоятелствата.

Променливото описание на отделна ситуация мирише на нечестност – а честността е един от ключовите компоненти на доверието. Ако забележите, че той ви дава противоречива информация или привидно изкривява истината на дадена история, това са сигнали, които сочат към ненадежност. Не забравяйте обаче, че това може и да е изолиран случай, за който има обяснение, така че не правете прибързани заключения. Поговорете и дайте възможност на другия да изясни всичко, което ви притеснява.

Той не признава своите грешки.

Ако даден човек не показва угризения на съвестта или не поема отговорност за това, че е направил нещо нередно, ще бъде трудно да му се доверите, че ще направи това, което е правилно в бъдеще. Той ще се опитва да прави така, че винаги трябва да е прав или да се изкарва жертва. Дори и да ви е наранил, той може да създаде своя версия на събитията и да не ви слуша или да пренебрегват това, което казвате. В краен случай този вид поведение може да доведе до това да поставите под въпрос себе си или своята стойност. Във всеки случай, човек, който ви казва как да мислите, чувствате или действате въз основа на това как най-добре обслужва нуждите му, е силен червен флаг на ненадеждност.

Изглежда, че крие много „големи“ неща.

Нормално е всеки да има свое лично пространство, дори и двама партньори, но ако единият пази толкова голяма част от живота си, че създава място за основателни съмнения относно неговия характер или мотиви, има шанс той наистина да крие някаква тайна. Тъй като прозрачността е друг крайъгълен камък на доверието, когато някой категорично крие своето пространство, телефона си или важните хора в живота си, това може да е знак, че не заслужава доверие. Всичко това повдига въпроса какво наистина крие той. Същото важи и за криенето на обяснения или планове, придружени с въпрос „защо питаш?“. Например, ако попитате партньора си какво ще прави по-късно и отговорът е: „Защо искаш да знаеш?“, може да поставите под въпрос желанието му да задържа информация и да поставят препятствие в иначе открит диалог.

Не можете да разчитате на него да направи това, което е обещал.

Ще ви бъде трудно да намерите някой, който се придържа към всяко споразумение или обещание, което е направил. Всички сме хора и понякога в живота се случва така, че да трябва да отмените важен план, дори в последния момент. Но ако ваш приятел или партньорът ви многократно се отмята, трябва да замислите дали наистина има нещо нередно. Непоследователното поведение и липсата на отчетност създават ненужно състояние на объркване, което може да сигнализира, че намеренията на човек са съмнителни.

Дава ви странно чувство на тревожност или безпокойство.

Често един от най-сигурните признаци на ненадежден човек е вътрешното усещане – понякога буквално. Например, това чувство да имате топка в стомаха си, когато той е около вас, може всъщност да е тялото ви, което ви подтиква към нещо, което чувства като опасно или неудобно.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , ,
на горе