Защо мъжете се дистанцират след интимност?
Любов и партньорство

Защо мъжете се дистанцират след интимност?

Току-що сте прекарали най-невероятните мигове в спалнята, а той се държи дръпнато и дистанцирано, докато вие си умирате да го прегръщате… Време е да разберете защо. 

 

Не сте единствената, която се е чувствала свързана с мъжа по време на интимни занимания, а тази свързаност магически да изчезне веднага след това, оставяйки ви да се чудите какво става, сбъркали ли сте някъде, зле ли се справихте? Дали не сте направили нещо нередно? 

 

Защо той не е обсебен от вас след вашата невероятна нощ заедно?

Преследването е приключило.

Хората обичат да флиртуват помежду си и да играят игри, въпреки че всички ние в един момент сме казвали: „Мразя да играя игри“. В крайна сметка, ние ги обичаме. Ние обичаме да ни преследват, а те обичат да гонят. Но сега, когато сте спали заедно, преследването е приключило. Вие сте била загадка за него, а сега не сте. Ако сте интимни за първи път, възможно е той да не иска връзка или да се стресне от вашата прекалена активност.  Ако започнете да планирате съвместното ви бъдеще след една нощ заедно, той ще избяга, при това ще бяга бързо. 

 

Ако обаче сте двойка и се обичате, то тогава бъдете спокойни… 

 

Причината е биологична

Не търсете проблемите там, където ги няма. Отговорът е в различния начин, по който са устроени жените и мъжете и хормоните, които отделят след интимни преживявания. По време на интимните ласки жените отделят окситоцин, който предизвиква чувство за свързване и води до по-дълбоки емоции. Но мъжете отделят допамин, който по-скоро носи физическо удоволствие, отколкото емоции.

Това не означава, че мъжете не могат да изпитват чувства към вас след интимна връзка, но значи, че реагирате различно на интимността. Затова не бива да смятате, че сте направили нещо нередно или че той не ви харесва. Не, просто организмът му е отделил твърде много пролактин (и още друг голям коктейл от вещества) и той се чувства много уморен (особено ако е късно вечер, когато се е натрупала умора и от задачите през деня). Мозъкът му буквално изключва, докато вашият не е устроен по този начин и остава активен. Затова следващия път не го приемайте като знак на неуважение и липса на любов, а си напомняйте, че е биологична реакция, която му е трудно да контролира. 

 

Какво да правите? 

Няма как да се борите с природата, нито е необходимо. Просто го гушнете, докато той спи и се възстановява. Така всеки от вас ще е доволен и ще получи онова, от което се нуждае. 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , ,
на горе