Как да разберем, че те флиртуват с нас?
Любов и партньорство

Как да разберем, че те флиртуват с нас?

 

„Флиртът може да бъде объркващ и не винаги четем сигналите, които нашият колега изпраща правилно“, казва Тереза ​​Дидонато, социален психолог и професор в Университета на Мериленд. – Често човек се страхува да не бъде отхвърлен и затова флиртува с нас не директно, а косвено: опитва се да бъде много внимателен, разказва нещо смешно, шегува се. И това ни оставя с въпроса – какво е имал предвид нашият събеседник? „

 

Изследвания от Университета в Канзас показват колко добре разпознаваме ситуации, когато някой се опитва да флиртува с нас. Психолозите наблюдават как непознати разговарят помежду си в продължение на 20 минути. След това споделят първите си впечатления. И какво се оказа?

 

  1. Физическо привличане. Колкото повече ни привлича човек от противоположния пол, толкова по -охотно започваме да флиртуваме при първата среща. По правило обаче ние гледаме трезво на нещата. С други думи, дори ако наистина харесвахме някого, не виждаме в неговата учтивост скрит намек, че той се интересува от нас.

 

  1. Мъжете и жените грешат еднакво. По -голямата част от хората не разбират, че се опитват да флиртуват с тях. Така че само 18% от жените предполагат, че мъжете показват специални признаци на внимание към тях. Представителите на силния пол показаха малко по -добър резултат – 36% успяха да определят, че жените ги харесват и се „закачат“. В повечето случаи флиртът просто не е бил разпознат.

 

  1. Хората по -добре разпознават липсата на флирт. Фактът, че те комуникират с тях само  приятелски, без никакъв сексуален смисъл, е отбелязан от 83% от жените. И това е напълно в съответствие с намеренията на събеседниците. Почти същият – 84% – резултатът е показан от мъжете. С други думи, и двата пола са много осъзнати спрямо приятелското отношение към тях, не се опитват да го предадат като проява на особен интерес. Те обаче показват пълна наивност в ситуация, когато наистина се опитват да флиртуват с тях.

 

„Поради невъзможността да разпознаем романтичните сигнали, отправени към нас, рискуваме да пропуснем потенциално близък човек и да срещнем  любовта си “, смята Тереза ​​Дидонато.

 

КАК ДА РАЗБЕРЕМ, ЧЕ ТЕ ФЛИРТУВАТ С НАС?

  1. Наблюдавайте движенията на тялото. В определен контекст усмивките, дългите погледи, накланящи се към вашата страна на тялото или главата, сякаш случайно докосват ръката ви, могат да показват особен интерес към вас.

 

  1. Бъдете внимателни към това, което казва другият човек. Все пак се доверяваме повече на думите и с тяхна помощ по -добре разпознаваме желанието да се харесаме. Така че, ако искате вашите сигнали да бъдат прочетени правилно, направете комплимент.

 

  1. Изберете място за среща. Ако сте в настроение да флиртувате, отидете на места, където можете спокойно да общувате с непознати: клубове, барове, партита. Ако това е и клуб по интереси, „ледът“ ще се стопи още по -бързо.

 

„Несъзнателното привличане действа към всеки близък обект, дори независимо от пола или възрастта“, казва юнгианският анализатор Лев Хегай. „Но в същото време има потискане поради социално-културни забрани. Така че дори мисълта за флирт може да не възникне. Ако обаче ситуацията позволява, потискането е по -малко и мислите достигат до съзнанието. „

 

КАК СЕ ПРАВИ?

Между другото, по това как човек флиртува, може да се предположи как този човек точно ще се грижи. В изкуството на съблазняването всеки има свой собствен стил.

 

Традиционен флирт

Хората с такъв „почерк“ на флирт предпочитат партита, клубове по интереси или образователни институции – места, където събеседниците се срещат по причина и лесен, необвързващ разговор е част от програмата. Такива хора често са по -интровертни, те не се заявават първи и чакат да бъдат представени от трети страни. Техният романтичен интерес понякога е трудно да се разпознае. Най -вероятно точно така, с подчертана деликатност, без натиск, ще се грижат.

 

Физически флирт

По -явен стил: включва език на тялото, контакт с очите, леко докосване. Ако изпратите на колегата си сигнал за взаимен интерес, това ще го мотивира да продължи по -нататък. Очевидното ви одобрение на всичките му действия е неизказано условие за неговата дейност.

 

Игра флирт

Демонстрират модел на екстровертно поведение. Те се шегуват, не спестяват комплименти и се опитват да установят физически контакт: докосват ви по рамото, вземат ръката ви. Ако не сте познати, това може да бъде тревожно. Въпреки това, за бързи срещи, чиято цел е да срещнат голям брой кандидати и за кратко време да изберат най -подходящите, такава смела тактика може да бъде успешна.

Tagged , , , , , , , , , , ,
на горе