9 начина да продължите напред, когато още обичате бившия си

9 начина да продължите напред, когато още обичате бившия си
Любов и партньорство

9 начина да продължите напред, когато още обичате бившия си

Краят на любовта никога не настъпва с края на една връзка. Напълно нормално е след раздялата все още да обичате доскорошния ви партньор, дори той да ви е наранил или вие вече да си представяте живота по друг начин. Този човек никога няма да ви бъде безразличен и ще се сещате често за моментите, в които двамата сте били щастливи заедно. Ще ви е необходимо време да свикнете, че с него вече не сте едно цяло, а понякога дори продължавате да обичате този човек, когато срещнете новата си любов.

Как да продължите напред ,въпреки тези чувства

 

Правете всичко възможно да се борите за любовта си

Ако обичате бившия си, борете се за него колкото можете, докато не ви омръзне да го правите. Много хора пренебрегват този съвет, заради гордостта си, но след това осъзнават колко важно може да бъде това решение. Ако наистина обичате човека, не се отказвайте веднага от него. Колкото и глупаво да изглежда, борете се за любовта си. Може да не успеете да го върнете, но поне знаете, че сте направили всичко възможно да спасите връзката си. Това ще ви помогне да избегнете съжаление в бъдеще.

Приемете, че той вече не е част от живота ви

Ако борбата за бившия ви не го връща, трябва да преминете към следващата стъпка – приемане на фактите. Тъй като нищо не можете да направите, за да възстановите връзката си, трябва да приемете реалността, че всичко е приключило. Отричането на този факт няма да ви помогне много. Ето защо трябва да настроите ума си, че той няма да се върне.

Мислете, че той ще се върне някой ден

Това е противоположен подход на предния, но при някои хора действа, защото така се отваряте за възможности. За да ви е по-лесно да приемете, че той е изчезнал, вярвайте, че някой ден ще се съберете отново, ако така е писано. Оставете всичко на съдбата – това е единствената ви надежда, независимо дали ви харесва или не, защото вече сте свършили своята част и нищо не се е случило.

Махнете спомените и нещата, които ви напомнят за него

Знаем, че това е трудно да се направи, но ако мислите сериозно да забравите бившия си, трябва смело да изоставите всичко, което ви свързва, включително спомените. Спрете да се сещате за хубавите си моменти заедно, защото това само ще ви навреди много. Върнете нещата му или хвърлете тези, които ви е дал, освен ако не е нещо изключително важно. Ако все още не можете да го направите, сложете вещите му в кутия и я приберете някъде, където няма да ви се налага да я виждате всеки ден, за да се изкушите да я отворите.

Насочете фокуса си към други важни области в живота си

Животът не е само любов и романтика. Това означава, че все още можете да живеете, дори ако нямате половинка. Пренасочете вниманието си към други области като работа и развитие на личността. Вижте колко хора, ориентирани към кариерата, оставят настрана романтиката, за да могат да се съсредоточат върху успеха. Може би засега този вид перспектива  ви подхожда повече на момента.

Временно деактивирайте профилите си социалните си медии

Едно от изкушенията на хората с разбито сърце е дебненето на бившия им. Признайте си, не можете да устоите на желанието да проверите акаунтите му в социалните мрежи, защото той ви липсва. Искате да знаете как се справя и дали издава намек да му липсвате. Как тогава можете да продължите? За да избегнете това, решете да прекъсвате живота си в онлайн пространството за определен период от време или докато вече можете да устоите на изкушението.

Спрете да общувате с неговото семейство и приятели

Може да продължите да се свързвате с роднините или приятелите на бившия си, надявайки се, че контактът може да ви помогне да останете близо до него. Това е като да поискате подкрепление от тях, за да ви помогнат да се съберете отново. Ако обаче бившият ви се вбеси, като знае за това, това е знак, че трябва да спрете. Освен това само затруднявате процеса да го забравите. Не казваме да се правите, че не ги познавате, когато ги видите, но не търсете умишлен контакт с тях с надеждата, че така че разберете повече за него.

Намерете някого, с когото можете да говорите за чувствата си

Наличието на някой, който търпеливо да слуша вашите хленчене и плач, дори ако говорите само за едно и също нещо, е терапевтично. В този момент имате нужда от по-малко съвети. Това, от което се нуждаете, е слушащо ухо, за да можете да изразявате чувствата си без осъждане. Намерете член на семейството или приятел, на когото можете да се доверите и който разбира през какво преминавате.

Не бързайте да продължите

Знаем, че искате да забравите болката възможно най-скоро, но това не се случва по този начин. Бъдете търпеливи със себе си. Колкото повече се опитвате да продължите по-бързо, толкова по-трудно става. Не можете да принудите раната да заздравее бързо, нали? В момента, в който мислите, че е заздравяла, защото вече е изсъхнала и обелвате кожата й, кръвта отново излиза. Дайте си време. Това не е нещо срамно, което трябва да криете от всички. Много хора преминават през подобни ситуации и времето е единственият лек, който може да подобри вашето състояние. Опитайте се да не бъдете сами и прекарвайте колкото се може повече време с приятелите и семейството си. Те са хората, които истински ви желаят доброто и ще направят всичко, за да ви помогнат. Колкото и клиширано и изтъркано да ви звучи, помнете, че времето лекува и това също ще мине.

Tagged , , , , , ,
на горе