Ще имаш дългосрочна връзка тогава, когато се научиш на компромиси и осъзнаеш, че няма перфектни хора

Ще имаш дългосрочна връзка тогава, когато се научиш на компромиси и осъзнаеш, че няма перфектни хора
Любов и партньорство

Ще имаш дългосрочна връзка тогава, когато се научиш на компромиси и осъзнаеш, че няма перфектни хора

Дори хората, които излизат често и остават отворени към запознанства, може да не им е лесно да намерят дългосрочна връзка. Изследванията установяват, че най-успешните двойки се срещат чрез общи социални мрежи или докато преследват общ интерес, а на двойки с по-слаби социални връзки извън една друга може да им отнеме повече време, за да се обвържат.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Новостта също може да бъде важен фактор за успеха на връзката: Някой, който ви тласка да обмисляте нови дейности или вярвания, които разширяват вашата представа за себе си, може да бъде партньор, с когото можете да имате връзка, която остава здрава в продължение на десетилетия.

Намирането на правилния партньор може да започне с физическо привличане, но личността е това, което държи двойките заедно. Хората, които се разкриват като емоционално стабилни и приятни, са по-склонни да имат удовлетворяващи дългосрочни връзки. Във вълнуващите ранни дни на една връзка ние сме склонни да пренебрегваме по-неблагоприятните черти, поради което експертите препоръчват да не бързаме с дългосрочно обвързване и да не отлагаме обсъждането на потенциални конфликти.

Хората, които вярват, че има един перфектен човек за тях – с други думи, сродна душа – може да се борят да намерят любовта. Когато човек вярва, че неговият евентуален партньор трябва да е перфектен (нагласата на „единството“), е по-вероятно да прекрати връзки, които са имали реален шанс за успех, заради конфликти, които може да са разрешими. Тези, които вярват, че любовта е пътуване и че връзките неизбежно имат възходи и падения, е много по-вероятно да останат доволни.

Да разберете дали чувствата ви към партньора са взаимни е предизвикателство, но изследванията сочат някои сравнително сигурни признаци за развитие на връзката, като често започване на комуникация, както и използване на повече „ние“, отколкото „аз“. Липсата на колебание относно прекарването на време заедно и последователни прости жестове на привързаност като държане за ръка, прегръдка и други видове интимност.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Правилният мъж ще държи здраво ръката ти и никога няма да я пусне

Мъжът е секси, когато мирише на мъж. На Сигурност. Увереност. Любов.

Бог има план за теб. Просто повярвай

Tagged , , , , , ,
на горе