Защо срещите са толкова трудни за мъжете? Ето причините
Любов и партньорство

Защо срещите са толкова трудни за мъжете? Ето причините

Чудите ли се защо срещите са толкова трудни за мъжете? Може би в женските очи изглежда точно обратното, но истината е, че мъжкия пол се притеснява много повече, въпреки че не го показва.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Причини защо срещите са толкова трудни за мъжете

Натискът да бъдеш инициатор

Запознанството е трудно, но е още по-трудно, ако чувствате, че трябва да сте инициаторът на (почти) всичко. Има едно неписано правило, че мъжете трябва да направят първата стъпка без значение дали се срамуват или не. Сериозно? Дами, бъдете малко по-смели. Живеем в 21-и век и е съвсем нормално да пишеш първа на мъжа, който харесваш.

Както културата на свързване, така и дългосрочните връзки се въртят около идеята, че мъжете трябва да са инициаторите на срещи, дейности и много други неща в една връзка. Не е лесно да се справят с такъв натиск (особено на първата среща).

Жените не го правят по-лесно, като играят труднодостъпни

Нека да си признаем, момичета. Обожаваме да ни свалят звезди, а ние да се правим на все по-недостъпни. Но не мислите ли, че и ние малко прекаляваме?  Съгласна съм, че не бива да позволяваме на един мъж да заслужи нашето внимание, но да играем трудни за получаване е просто надценено.

Понякога мъжете се объркват от тази игра. Те не са много сигурни дали момичето се интересува или само се преструва, че не се интересува, за да се заинтересува той повече. Объркващо, нали?!

Приемане на отказа лично

Има много хора, които приемат отхвърлянето лично и когато става въпрос за запознанство, мъжете са по-склонни да се чувстват така, отколкото жените. Защо?

Защото мъжете „би трябвало да са инициаторите“, нали? Като се има предвид, че изпитват натиск да бъдат първите, които се обръщат към жена, те се справят с повече откази. И често приемат тези откази лично. Започват да си мислят, че не са достатъчно добри или че не са достатъчно мъжествени. Тяхното самочувствие започва да намалява, докато несигурността започва да нараства.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Любовта не е сделка и не подлежи на договаряне – запомни го

Любовта има срок на годност само тогава, когато не е истинска

Обичам те, но не искам връзка с теб

Tagged , , , , , ,
на горе