Четири причини да спрете да се тревожите, че не сте обвързани

Четири причини да спрете да се тревожите, че не сте обвързани
Любов и партньорство Психология

Четири причини да спрете да се тревожите, че не сте обвързани

Да сте необвързани не означава, че е дошъл краят на света. Никой не е длъжен да има връзка през цялото време, а още по-малко трябва да се тревожи за това. Понякога жените изпадат в състояние на депресия, че не могат да намерят подходящия човек за сериозни отношения. Неслучайно съветите от психолози са, че е по-добре да останете сама за малко по-дълго време, отколкото да бъдете с човек, с когото не се чувствате добре, само и само да не сте сами. Не е срамно или неловко, ако приятелките ви вече са срещнали своите сериозни партньори, а вие продължавате да сте сами. Има много ползи от това да не сте обвързани, които да ви накарат да забравите тревогите си, че все още чакате вашият любим. Ето три причини да спрете да се тревожите, че още не сте намерили принца на бял кон.

Не трябва да се задоволявате с нещо по-малко. Страхът да останете сами не трябва да е вашата причина да излизате с някого. Лошо решение е просто да се „задоволите“, защото това не засяга само вас, но и човека, с когото се виждате. Ценете и чувствата на околните. Спрете да се мразите, защото сте сами. Не бива да определяте стойността си от това дали имате спътник в живота си. Научете се да обичате всяка една част от тялото си и ежедневието си. Спрете да давате оценка на щастието си на временни и външни неща – това ще направи живота ви много по-добър.

Можете да прекарвате повече време, опознавайки себе си. Вместо да останете тъжни и самотни, защото сте нямате човек до себе си, използвайте това време като възможност да научите повече за вас самите. Всъщност ще имате свободата да правите това, което искате, като каква храна да ядете, какъв филм да гледате или къде да отидете на почивка. Това е и подходящо време да прекарате повече време заедно със семейството и приятелите си. Не забравяйте, че в момента, в който вече имате човек до себе си, най-вероятно ще прекарвате повече време с него, а не с тях. Насладете се на това време да се грижите за себе си и в крайна сметка да се обичате повече. Така, когато дойде моментът да срещнете правилния човек, вече ще можете да го обичате толкова, колкото сте се научили да обичате себе си.

Имате време да постигнете успехи на други фронтове. Много хора ще се чувстват зле, ако са успешни в кариерата си, но продължават да бъдат сами. Не трябва да е така. Пак ви казваме, че стойността ви не трябва да се основава на това дали имате партньор или не. Способни сте да станете който и да искате и да постигнете всичко, към което се стремите в живота си, със или без партньор. Да имате връзка или да се ожените не означава, че ще станете успешни, така че не позволявайте на тези мнения да ви накарат да се чувствате зле и безполезни за себе си. Съсредоточете се повече върху целите си и всичко просто ще си дойде на мястото.

Да сте самотни също има своите предимства. Някои хора избират да не се женят, защото се радват на тази възможност да живеят както си искат. Това, че са самотни, им дава единствената свобода да избират къде да живеят, какво да ядат за вечеря и т.н. Да бъдете необвързани често означава да имате по-малко социални задължения и най-вероятно ще се занимавате с хобитата и приключенията си, които не можете да правите, когато се омъжите или когато вече имате партньор. Хората, които остават самотни за цял живот, често са също толкова щастливи, колкото тези, които се женят. Те се научават да живеят живота си, заобиколени от своите приятели и семейство, работят това, което искат и вършат любимите си дейности. Всичко това подобрява техния живот и щастие. В повечето случаи те използват това, че са сами, за да пътуват повече и да обърнат по-голямо внимание на кариерите си. Неслучайно повечето успели жени са необвързани или разведени.

Разбира се, с всичко това не искаме да ви кажем, че трябва да останете сами непременно. Да имаш човек до себе си е прекрасно, но дори и на този етап това да не е така, най-важното е да не забравяте, че не се нуждаете от някого, за да живеете пълноценно и да бъдете щастливи и в хармония със себе си.

Tagged , ,
на горе