Чеснова вода за неповторим цъфтеж на мушкато и орхидея

Чеснова вода за неповторим цъфтеж на мушкато и орхидея
Идеи за дома

Чеснова вода за неповторим цъфтеж на мушкато и орхидея

В настоящата статия ще ви запознаем за връзката на чесновата вода и обилния цъфтеж на мушкато и орхидея.

Оказва се, че този толкова прост метод е използван от нашите баби. Освен, че е силно ефективен, той е и напълно безплатен.

Панацея, не само за цъфтежа, но и превантивно срещу много болести по всички саксийни растения.

Обработване и поливане с чеснова вода на стайни растения.

След първата обработка цветята започват да растат доста активно. А тези, които не цъфтят по много, започват да оформят пъпки. Това не е преувеличение, просто опитайте и ще се изумите от крайните резултати – красиви, здрави и цъфтящи цветя. Какво по-хубаво от това? Радост за очите и душата!

Прост трик от десетилетия, който помага на стайните растения да не боледуват и винаги да цъфтят обилно, а разсадът да расте активно! 

Орхидея – къде да я позиционирате, така че да цъфти дълго и да расте активно? 

Ето няколко причини, поради които да започнете, да използвате чеснова вода за стайните ви растения:

Отлична и сигурна защита на растенията от вредни насекоми, като листни въшки, мухи, акари, а гъсениците и червеите бягат далеч от миризмата на чесън.

Чесновите фитонциди незабавно премахват вредните бактерии и гъбички. Полейте почвата с чеснова вода и повече няма да се образува мухъл. Ще се отървете от миризмата на плесени.

Ако вашите цветя са податливи на късна мана или ръждива, от които е много трудно да се отървете, тогава ги поливайте с чеснова вода – всички ще бъдат здрави и красиви.

Водата от чесън съдържа минерални и биологично активни вещества, полезни соли и естествени стимуланти на растежа, които защитават имунитета на растенията.

Как да си приготвите тази вълшебна за растенията вода?

За мушкато (пеларгония) се приготвя по следната класическа схема:

Необходими са ви:

2 големи скилидки чесън с люспата;

0,5 л. топла вода.

Наситнете скилидките чесън и ги залейте с топлата вода. Затворете буркана с и оставете на място далеч от пряка светлина. Нека се накисва в продължение на два дни.

С готовият извлек полейте точно покрай коренът на растението.

Много скоро ще се появят нови цветни стъбла, кореновата система ще се укрепи и мушкатото ще се промени драстично – невероятно обилен цъфтеж. В допълнение, инфузията ще отстрани вредителите в почвата.

За орхидеите се приготвя по малко по-различен начин.

Особеността на тези цветя е, че усвояват всичко полезно много бавно. Следователно орхидеята ще трябва буквално да се къпе в чеснова вода.

За целта вземете голям леген и поставете в него саксията. Внимателно налейте в съда с орхидеи запарката от чесън. Оставете ги да престоят 3 часа в разтвора, така че да се напоят добре с него, колкото е възможно повече. След това извадете саксиите и ги подсушете добре.

Разтвор за отслабена орхидея, която по никакъв начин не искаше да пуска корени.

Необходими са ви: 4-5 скилидки чесън, наситнете ги, след което ги залейте с 200 мл. вода. Оставете да престоят за 1 ден и полейте почвата. Правете това 2 пъти месечно и скоро орхидеята ви ще започне, да пуска нови корени.

Важно! Не използвайте чесновата вода върху орхидеи, които вече са цъфнали, защото това ще изсуши цвета.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , ,
на горе