Щастливият брак е любов, споделеност и грижа
Любов и партньорство

Щастливият брак е любов, споделеност и грижа

Бракът е любов. Взаимност. Доверие. Сплотеност. Бракът е споделеност. Вяра. Сила. Бракът е грижа. Бракът е компромиси. Бракът означава да поставяш нуждите на твоя съпруг пред твоите собствени. И не защото трябва. А защото го обичаш. Но не трябва да бъдеш заслепена. Не трябва ти да си тази, която единствено дава. Любовта трябва да е взаимна. Също като уважението.

И някъде покрай тази любов и грижа, ти забравяш за себе си. Забравяш, че има живот и след брака. И понякога той е много по-красив и за предпочитане. Тогава, когато съпругът ти не те цени. Тогава, когато той те приема като домакиня. Тогава, когато те обвинява за всичко без значение дали имаш вина или не. Тогава, когато те пренебрегва. Тогава, когато излиза от вкъщи без да се обади. И това при друга. Тогава, когато ти изневерява. Тогава, когато забравя за чувствата ти. И ги наранява.

Животът с любящ съпруг е мечта за всяка жена. Защото той е прекрасен. Щастлив. Споделен. Но животът с мъж, който те обвинява за всичко и не се отнася с теб с уважение е унищожителен за теб. Той те убива бавно. Първо отнема младостта ти. След това усмивката ти. Сърцето ти. И накрая живота ти.

Представяме ти някои съвети, които ще ти помогнат да се справиш с токсичен съпруг.

Обърни внимание на поведението му

Познавате се толкова отдавна. Ако поведението му е нетипично и никога не би се отнесъл така с теб, потърси по-дълбоко причината за държанието му. В никакъв случай не омаловажавай проблемите му. Може би те са виновни за отнoшението му към теб. Най-доброто решение, което може да вземеш е да го предразположиш и да ти сподели проблемите си. Помогни му да ги преодолее. Не подценявай дори и маловажните неща, за които се притеснява. Всеки човек приема ситуацията по различен начин. И преживява нещата различно.

Постави граници

Опитай се да разбереш къде е проблемът. Да му помогнеш да го преодолеете заедно. Запази спокойствие и не му отвръщай остро. Но също така и постави граници. Не допускай да се превърнеш в негова изтривалка или кошче за душевни отпадъци. Вярно е, че всеки човек има трудни периоди, през които трябва да премине, но това не оправдава лошото му отношение към теб. По този начин той рискува да те загуби завинаги.

Той не е жертва

Въпреки проблемите му, той не е жертва. Не му позволявай да те манипулира и да се прави на такава. Ако трябва да бъдем откровени, ти си тази, която може да се нарече такава. Но все пак и тогава е твърде пресилено. Просто той преминава през труден период. И е объркан. Опитва се да търси виновни за неговото състояние, което е твърде грешно.

Опитва се да те обвинява и да те кара да се чувстваш, че не си достатъчно грижовна съпруга, което не е така. Всеки има такива моменти. Ти  също. Въпросът е, докато преминава през тях да не повличаш някой друг със себе си. Защото това няма да помогне, напротив. Ще усложни още повече така или иначе проблема.

Помислете за почивка

Сега е моментът, в който трябва да помислите как да оправите отношенията си. Какво ще ви помогне да възстановите здравата връзка, която имахте преди. Един от най-добрите начини е да се отдадете взаимно един на друг. Защо не му предложиш да отидете на почивка за няколко дена? Помисли, тогава ще сте само ти и той. Време, в което ще може да се насладите един на друг и да възродите любовта и тръпката, която проблемите ви отнеха. Време само за вас. Без странични хора, без познати, без чужди съвети.

Потърсете професионална помощ

Ако не успеете сами да се справите с този проблем, не се притеснявайте да потърсите професионална помощ. В нас, това се приема все още като нещо срамно, което е твърде грешно разбиране. Семейните терапевти са тези, които често заместват вашата фея-кръстница и помагат брачния ви живот да бъде по-щастлив. Професионалната помощ ще ви помогне да решите по-бързо всички онези проблеми, които са застанали на пътя на любовта. И които се опитват да разрушат брака ви. Но не допускайте това да са случи. Проблеми винаги ще има. Важно е да преминавате заедно през тях. И в никакъв случай да не се обвинявате взаимно. Защото това е далеч от смисъла на брака.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , ,
на горе